BARÇA

Sandro Rosell, investigat per un frau fiscal de 229.500 euros

L'expresident haurà de declarar al setembre per aquest nou cas

Sandro Rosell haurà de declarar el pròxim 17 de setembre per un nou cas que no té cap relació amb el que fa més d’un any que el té en presó preventiva a Soto del Real. Un jutge de Barcelona el va citar a declarar arran d’una querella de la Fiscalia que l’acusa d’un frau fiscal de 229.569 euros en l’exercici del 2012. La nova causa s’uneix, doncs, a la investigació que l’Audiència Nacional li va obrir per presumptament haver blanquejat diners de la Confederació Brasilera de Futbol. Segons la defensa de Rosell, es tracta d’un problema “d’interpretació” sobre com tributar que esperen poder “aclarir” quan Rosell declari. “No és un delicte, és un cas d’interpretacions en exercicis complicats”, han explicat fonts de la defensa.

La Fiscalia acusa l’expresident del Barça d’haver evadit impostos en la declaració de l’IRPF corresponent a l’exercici 2012 deduint indegudament despeses a través d’una societat administrada per ell mateix que es dedicava a l’organització de congressos. La societat, amb seu al domicili del mateix Rosell, no tenia estructura empresarial, i els seus únics treballadors eren cinc persones que s’encarregaven del manteniment i la neteja de les oficines i de la segona residència del querellat, segons manté la Fiscalia en la seva querella. Rosell hauria utilitzat l’empresa per obtenir rendes que no va declarar en l'autoliquidació de l'IRPF i que derivaven de la seva activitat professional. Així, segons la Fiscalia, aquesta empresa es dedicava a emetre i cobrar factures a clients que eren del mateix Rosell, amb la qual cosa s’ocultaven els ingressos del querellat a la hisenda pública.

Així mateix, el ministeri públic acusa l’expresident del FC Barcelona de no haver inclòs en la seva declaració del 2012 la imputació de rendes immobiliàries corresponents a un immoble a la província de Girona.