FUTBOL

El President de la Federació italiana de futbol, sancionat per un comentari racista

La UEFA ha multat Carlo Tavecchio amb una multa de sis mesos sense ser elegible per a cap càrrec

Carlo Tavecchio, president de la Federació Italiana de Futbol (FIGC), ha estat sancionat pel Comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA durant sis mesos per un comentari racista durant la campanya electoral per ser escollit màxim dirigent del futbol italià.
  
Tavecchio va afirmar durant la campanya per ser escollit que "a Anglaterra estudia si els futbolistes que arriben al país compleixen amb el nivell professional necessari poder jugar. Aquí, en canvi, arriba un " Opti Poba" qualsevol que abans menjava plàtans al seu país i juga de titular a la Lazio". Tavecchio, de 71 anys, va demanar perdó i ha afirmat que accepta la multa.
   
El Comitè, després de rebre les al·legacions i estudiar el cas, va decidir, segons informa la UEFA en un comunicat, que Tavecchio no serà elegible per a cap càrrec de l'organisme continental per un període de sis mesos a partir de la comunicació d'aquesta determinació i tampoc podrà participar en el pròxim Congrés de la UEFA, fixat per al 24 de març del 2015, i haurà d'organitzar una trobada especial a Itàlia destinat a fomentar el compliment dels principis de la Resolució de la UEFA contra el racisme.