FUTBOL

Ultimàtum de la Unió Europea als set clubs de la lliga espanyola investigats

El Barça és investigat perquè no és una societat anònima esportiva, fet que permet la llei espanyola

El  'Diari Oficial de la Unió Europea' va publicar el darrer 7 de març  l'acusació formal contra els set clubs de la lliga espanyola investigats per rebre suposades ajudes públiques encobertes que vulnerarien la normativa comunitària sobre entitats esportives.

Una comissió de la UE ha establert un termini improrrogable d'un mes d'al·legacions a partir del 7 de març perquè les parts implicades lliurin documentació sobre el cas. La comissió adverteix en tres cartes que les ajudes rebudes per aquests clubs es podrien haver de tornar als seus beneficiaris, decisió que implicaria un greu problema econòmic per a aquestes entitats.

Quatre clubs estan afectats perquè no són societat anònima esportiva (SAD). Es tracta del Barça, el Madrid, l'Athletic i l'Osasuna, clubs que podrien ser considerats beneficiaris de privilegis fiscals, ja que tributen menys que els altres clubs. El Barça defensa que aquesta figura està reconeguda per la llei espanyola i els 4 equips gaudeixen del suport de les institucions estatals.

Tres equips valencians (Elx, Hèrcules i València) s'investiguen per haver rebut ajudes de la Comunitat Valenciana en forma de préstec per valor de 118 milions.

Finalment, també s'investiga el Madrid per haver-se beneficiat d'una permuta de terrenys amb l'Ajuntament de la capital. El govern espanyol va enviar una explicació a la UE sobre aquests casos que no ha convençut l'organisme.