BARÇA
Esports 07/11/2012

Carles Vilarrubí: "La millor plataforma que existeix per projectar Catalunya és el Barça"

El vicepresident del Barça ha participat en unes jornades organitzades per la Ramon Llull sobre Catalunya a la Universitat de Glasgow

Toni Padilla
2 min
Carles Vilarrubí ha lliurat una samarreta al rector de la Universitat de Glasgow

Glasgow (enviat especial)El vicepresident del Barça Carles Vilarrubí ha ofert una conferència titulada 'Barça, sport, culture and education' a la Universitat de Glasgow, on ha parlat davant d'uns 50 estudiants sobre els valors del Barça. Vilarrubí ha centrat bona part de la seva exposició en els valors de la Masia, i ha posat els exemples de Guardiola o Messi, jugadors que en arribar a la Masia destacaven per la seva tècnica, però eren considerats baixets. "Per triomfar cal talent, personalitat i un entorn clau, un entorn que la Masia pot donar". Vilarrubí també ha recordat la història del club i els seus vincles amb Catalunya, i ha parlat del dia que el directiu Didac Lee, d'origen xinès, es va sentir per primer cop un català més gràcies a un partit del Barça.

Vilarrubí ha comentat després de l'acte que "aprofitem aquest acord amb la Ramon Llull per explicar com som. Cal aprofitar la plataforma que és el Barça per ajudar a presentar Catalunya, Barcelona i la cultura catalana. La millor plataforma que existeix per projectar Catalunya és el Barça". De fet, el club no tanca la porta a futures experiències similars a altres ciutats on jugui el Barça.

A l'acte, malgrat el futur referèndum per la independència d'Escòcia, no s'ha parlat gaire de política, tot i que Vilarrubí ha admès amb la premsa que "ara és el moment de la gent i dels polítics, no que els clubs prenguin posició. Només cal ser al costat del País, sense obviar que el nostre ADN és seguir el país i la direcció que decideixi la seva gent".

La Masia i la formació dels joves ha centrat bona part de l'acte. Segons Vilarrubí, "el talent necessita ser lliure, entès d'una forma positiva, o perd el control. Per ser un jugador del nivell del Barça, aguantant la pressió i afrontant elements no previstos, cal personalitat". Vilarrubí ha posat l'accent en la formació dels joves jugadors de la Masia i la seva personalitat, i ha recordat que més enllà dels valors, a la Masia es treballa molt fort. "A la Masia mai estàs sol. La formació personal és tan forta com la futbolística". Un altre exemple que ha posat és el casament d'Iniesta, que va invitar a la cerimònia el conserge de la Masia. "L'home que va guanyar un Mundial va recordar aquell dia el conserge. Un bon exemple de com treballa la Masia".

Segons el vicepresident, "Messi no pot ser entès sense la seva humilitat; Guardiola, sense la seva capacitat de treball, i Xavi i Iniesta, sense la seva capacitat de treball en equip". A més, ha recordat com Cesc va decidir tornar bo i perdent diners, ja que sabia que el Barça és el seu espai natural per desenvolupar les seves habilitats".

Preguntat per alguns dels assistents sobre si la Fundació Qatar no modifica els valors del club, Vilarrubí ha recordat que es tracta d'una fundació que sempre ajuda més que una casa d'apostes.

stats