Ciclisme
Esports 18/07/2021

Van Aert ensorra els plans de Cavendish als Camps Elisis

El belga va aixecar els punys als Camps Elisis, a l’etapa final d’un Tour de França dominat amb mà de ferro pel jove Tadej Pogacar

ARA
Van Aert, guanyador als Camps Elisis.

Venia d’imposar-se a la crono individual de dissabte i va tornar a aixecar els punys als Camps Elisis, a l’etapa final d’un Tour de França dominat amb mà de ferro pel jove Tadej Pogacar. El belga Wout van Aert va ser el més ràpid a l’arribada a l’esprint després del clàssic circuit al bulevard parisenc, punt final d’un recorregut parcial de 108 quilòmetres amb inici a Chatou. El corredor totterreny de l’equip Jumbo-Visma va ser el més ràpid i va ensorrar els plans de Mark Cavendish, que va acabar tercer quan tothom esperava que superés el rècord absolut de triomfs d’etapa al Tour que encara ostenta el llegendari Eddy Merckx. El velocista britànic, que en aquesta edició de la ronda gal·la ha pujat quatre vegades al podi, haurà d’esperar per superar les 34 victòries que tant ell com Merckx acumulen al seu palmarès. Té 36 anys i, després de superar una depressió, mantindrà les ganes de passar a la història del ciclisme.

Cavendish (4), Van Aert (3) i Pogacar (3) s’han adjudicat pràcticament la meitat de les etapes d’un Tour que va començar accidentat per culpa d’una caiguda massiva. Una pancarta molt desafortunada va acabar amb la retirada prematura de Marc Soler, el ciclista català amb més opcions a la general, i també de Primoz Roglic, que a l’edició del 2020 va ser segon. Sense el seu compatriota (i principal escull), Pogacar ha aconseguit el triomf final a París, el segon consecutiu, amb només 22 anys, i es postula com el rival a batre durant la pròxima dècada. El van acompanyar al podi Jonas Vingegaard, el primer danès des de Bjarne Riis que queda entre els tres primers, i Richard Carapaz, campió del Giro d’Itàlia el 2019 i segon classificat a la Vuelta del 2020.

Enric Mas, setè

Sense l’accidentat Soler, el ciclisme espanyol ha aconseguit posar dos representants a les primeres deu posicions de la classificació general, però continua sense poder celebrar cap etapa des del 2018. El mallorquí Enric Mas ha finalitzat el Tour a la setena plaça, a 11 minuts i 43 segons de Pogacar, mentre que Peio Bilbao s’ha mantingut a la novena posició per sobre del veterà Rigoberto Urán.