BARÇA
Esports 20/02/2019

El Barça presentarà una queixa a la UEFA pels incidents amb els aficionats radicals a Lió

Uns 50 radicals del Barça que eren al camp van encendre bengales i es van encarar amb altres aficionats

Ara
3 min
Els aficionats radicals del Barça

BarcelonaAficionats del Barça presents a l'estadi de l'Olympique de Lió han denunciat amenaces dels Boixos Nois, presents al partit de la Lliga de Campions d'aquest dimarts entre el Barça i el conjunt francès. Una cinquantena de radicals del Barça van ser presents al partit, i ja van provocar aldarulls al metro de la ciutat. Durant el dia van encendre bengales al centre de Lió, algunes de les quals van entrar a l'estadi, cosa que podria derivar en una multa tant per al Lió com per al Barça. El club ha anunciat aquest dimecres a la tarda mitjançant un comunicat que presentarà "una queixa formal a la UEFA immediatament" i que va rebutjar l'entrada al Groupama Stadium d'aquests aficionats radicals quan la policia els va informar de la seva presència a Lió.

El Barça exposa en el seu comunicat que el dimarts a primera hora de la tarda el club va ser informat pels Mossos d'Esquadra i la Prefectura de la Policia de Lió de la "presència d'aproximadament 20 aficionats radicals" a Lió. El club català afirma que va rebutjar l'entrada d'aquests aficionats, però que "de manera unilateral, i justificant riscos més greus, la Pprefectura de la Policia de Lió va decidir acordar amb l'Olympique la venda de localitats a aquest grup d'aficionats, i la seva ubicació a la zona dels socis i aficionats del FC Barcelona". El Barça també especifica que aquests "aficionats radicals" (en cap moment utilitza el terme Boixos Nois) van arribar a la ciutat francesa "amb els seus propis mitjans", i assegura que traslladarà "de manera immediata" una queixa formal a la UEFA.

Durant el partit, i especialment al final, quan els aficionats del Barça s'esperaven per marxar, hi va haver insults quan alguns membres del Boixos Nois haurien fet càntics a favor de la unitat d'Espanya i contra Joan Laporta, el president que els va fer fora del Camp Nou. Alguns han afirmat que s'han posat en contacte amb el síndic del soci per demanar explicacions. Sembla que alguns aficionats van contestar cantant "Visca el Barça i visca Catalunya", fet que va provocar la reacció violenta dels radicals, amb alguna baralla i amenaces. El partit era de màxima seguretat, perquè els radicals del Lió mantenen una bona relació amb els del Reial Madrid.

Joan Laporta: "El club no hauria de tolerar això"

Abans que el Barça emetés el seu comunicat, aquest dimecres al migdia en la presentació del World Soccer Congress a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, l'expresident del Barça entre el 2003 i el 2010, Joan Laporta, ha carregat fort contra l'actual junta del Barça: "És molt greu el que ha passat. Els aficionats es van sorprendre de com van arribar [els grups radicals], de com van entrar, de com va aconseguir les entrades i de com van espantar els altres aficionats del Barça que es van desplaçar a Lió. Això s'hauria de preguntar al club i valorar per què passen aquestes coses. Pel que m'han dit, es veu que van arribar amb autocars que havia organitzat el club mateix i penso que és molt greu i molt trist. El club hauria d'esbrinar i explicar què ha passat".

D'altra banda, Laporta també ha lamentat que Gerard Piqué hagi de fer de portaveu del Barça respecte als errors arbitrals de la final de Copa del diumenge i ha mostrat el seu parer: "Que hagi de sortir un jugador, o com altres vegades ha passat que hagi de sortir un entrenador, a defensar els interessos o posicionament del club no és el més adequat ni desitjable".

stats