Esports 01/09/2017

Agustí Benedito dona el tret de sortida a la moció de censura contra Bartomeu

L'excandidat demanarà avui les paperetes per recollir signatures

T.p.
2 min
Agustí Benedito en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEn les mateixes oficines on el Barça seguirà tancant carpetes del mercat de fitxatges, Agustí Benedito i Lluís Geli tenen previst donar avui el tret de sortida a la moció de censura contra la directiva de Josep Maria Bartomeu. Tenen previst arribar a les oficines a les 12 del matí per presentar l’escrit amb el qual s’iniciarà la moció de censura, anunciada fa uns mesos.

Benedito confia que aquests dies podrà saber dos punts encara per decidir sobre aquest procés: la xifra exacta de signatures que necessitarà i quin és el calendari de què disposa per recollir signatures. Un cop Benedito lliuri el document, el Barça disposa de cinc dies hàbils per lliurar als impulsors el doble de les paperetes que necessiten per assolir el mínim de suports. “Volem recollir les paperetes abans del derbi contra l’Espanyol del cap de setmana que ve”, afirma Benedito, que vol recollir signatures al Camp Nou ja el dissabte 9 de setembre. Segons els estatuts, Benedito tindrà catorze dies hàbils a partir de l’endemà de la recollida de les paperetes. I com que les vol recollir el divendres8, Benedito considera que el primer dia hàbil serà el dimarts 12, ja que els dies 9 i 10 són cap de setmana i el dilluns 11 és festiu. Per aquest motiu, calcula que l’últim dia de termini per lliurar les signatures seria el 2 d’octubre, tot i que ja hauria utilitzat les paperetes el dissabte 9 abans del derbi contra l’Espanyol al Camp Nou.

Un cop Benedito lliuri les signatures, el Barça tindrà deu dies hàbils per validar-les amb una comissió formada per cinc persones: els dos socis impulsors, dos directius i un delegat de la Federació Catalana. Els impulsors hauran de reunir les signatures de com a mínim el 15% del cens electoral del club, en lloc del 5% que es va utilitzar el 2008, en l’últim vot de censura contra una directiva llavors presidida per Joan Laporta. La xifra de signatures de socis que Benedito necessita oscil·la entre les 16.000 i les 18.000. La xifra exacte li serà comunicada pel club i, si ho aconsegueix, un cop es validin totes les signatures el Barça haurà d’organitzar un referèndum que acabaria amb la junta destituïda només si més del 66,6% dels vots així ho demana.

stats