TENIS
Esports 29/05/2016

Albert Ramos sorprèn Raonic i arriba per primera vegada a quarts d'un Grand Slam

El mataroní s'ha desfet en tres sets del número nou del rànquing ATP, la segona vegada en la seva carrera que venç un tenista del 'top ten'

Ara
2 min
Albert Ramos celebra el seu pas als quarts de final del Roland Garros

BarcelonaContra tot pronòstic, Albert Ramos s'ha convertit en el primer quartfinalista de Roland Garros després de derrotar el canadenc Milos Raonic per 6-2, 6-4 i 6-4 en 2 hores i 20 minuts. En els seus primers vuitens de final en un Grand Slam, el de Mataró ha imposat el seu joc de terra batuda contra el potent servei del número nou del rànquing ATP.

Ramos ha fet un partit molt complet i ha privat el canadenc d'uns segons quarts de final al Grand Slam de terra batuda. "No puc dir com em sento, en els últims anys sempre havia caigut en primera ronda, i estar de moment en quarts de final em fa molt feliç", ha assegurat el tenista des de la pista Suzanne Lenglen, la segona més important del torneig.

El mataroní ha assegurat haver-se sentit molt bé, ajudat per les condicions meteorològiques, molt humides avui a París, la qual cosa ha fet que la pista estigués més lenta i això li ha servit per "contrarestar el joc de Raonic" i poder exhibir el millor de si mateix. El català, que mai abans en els seus 28 anys havia superat dues rondes en un Grand Slam, mesurarà les seves forces per un lloc a les semifinals amb el defensor del títol, el suís Stan Wawrinka.

És la segona vegada en la seva carrera que Ramos, actual 55 del món, guanya un 'top ten', després d'haver derrotat el suís Roger Federer en el torneig de Xangai de l'any passat. Superat en la primera ronda de Roland Garros en els quatre últims anys, Ramos pren venjança en aquesta edició. El català és l'únic esquerrà que sobreviu en el torneig, dels 17 que el van començar.

Muguruza no dóna peu a la sorpresa

Per la seva banda, Garbiñe Muguruza ha derrotat la veterana russa Svetlana Kuznetsova per 6-3 i 6-4 en 1 hora i 38 minuts, i es planta per tercer any consecutiu en els quarts de final de Roland Garros. La quarta raqueta del món ha continuat la ratxa impecable que va començar a París després de cedir el primer set del torneig davant l'eslovaca Anna Karolína Schmiedlová en el seu debut.

"Estic molt contenta, ha estat un partit molt dur. La Svetlana és una jugadora amb molta experiència i hauria estat arriscat estar més temps a la pista", ha assegurat la tenista, contenta d'haver vençut en dos sets. Muguruza ha assegurat que la seva ambició no es queda a quarts i ara "comença un nou torneig" en què haurà "d'elevar el nivell per seguir endavant".

Muguruza buscarà, per primera vegada en la seva carrera, les semifinals de Roland Garros contra la nord-americana Shelby Rogers, número 108 del món. Rogers serà la rival de Muguruza després de desfer-se de la romanesa Irina-Camelia Begu per 6-3 i 6-4.

stats