TENIS
Esports 08/07/2013

Andy Murray acaba amb la sequera britànica

L'escocès desdibuixa Novak Djokovic a Wimbledon

àlex Gozalbo
2 min
Andy Murray tanca els punys i aixeca els braços per celebrar el títol de Wimbledon.

BarcelonaAndy Murray, l'escocès que quan només tenia vuit anys va sobreviure a la massacre de Dunblane, l'assassinat múltiple de nens més important del Regne Unit, es va convertir ahir en el primer britànic a aixecar el títol de Wimbledon des de l'any 1936, quan ho va fer Fred Perry. El tenista va desdibuixar Novak Djokovic (4-6, 5-7 i 4-6) en una final que es va allargar tres hores i nou minuts i va aconseguir per primera vegada el triomf de l'All England Club.

Empès per la confiança que li va donar aconseguir la medalla d'or als Jocs Olímpics de Londres, Andy Murray es va guanyar la condició de sir i es va convertir en el quart escocès a celebrar el triomf a Wimbledon. Els altres tres, però, ho van fer al segle XIX. El tenista de Dunblane ingressarà una mica més d'1,8 milions d'euros per un triomf que, a més, li garanteix una mica d'espai en la memòria de tots els aficionats.

Després de perdre tres semifinals consecutives a Londres i d'haver caigut a la final de l'any passat contra el suís Roger Federer, Andy Murray es va poder treure un gran pes de sobre amb una victòria que li arriba als 26 anys. Format a l'Acadèmia Sánchez-Casal de Barcelona, l'escocès va acabar amb una malastrugança del tenis britànic que durava 77 anys.

"Guanyar així és increïble, ha estat un partit molt dur", va dir Andy Murray mentre uns 15.000 aficionats celebraven la seva victòria a les graderies. "Em sento una mica diferent de l'any passat, un dels moments més durs de la meva carrera", va reconèixer l'escocès, que no va poder contenir les llàgrimes. "Novak Djokovic ha remuntat molts partits que se li havien posat difícils i també podia passar aquesta vegada", va admetre en explicar per què no es va refiar mai del seu adversari. La celebració pel triomf d'Andy Murray va unir el primer ministre britànic, David Cameron; el líder de l'oposició, Ed Miliband, i el primer ministre escocès, Alex Salmond.

Més risc que de costum

Andy Murray va dominar Novak Djokovic a la final i va aconseguir la victòria en només tres sets. Per fer-ho, l'escocès va aparcar la seva prudència habitual i va augmentar l'agressivitat arriscant-se molt més que de costum. El 0-40 amb què va començar el partit va ser tota una declaració d'intencions contra un rival serbi acostumat a portar la iniciativa i, per tant, el comandament emocional dels punts.

Novak Djokovic va cedir el primer set (4-6). El rival, que només va aconseguir quatre aces , no va poder capgirar la final en el segon set, quan l'escocès va saber mantenir la concentració (5-7).

El tercer set va començar amb un 0-2 per a Andy Murray, però Novak Djokovic no es va rendir i va reaccionar amb quatre jocs consecutius. Un miratge que, a diferència d'altres remuntades èpiques del número 1 del món, no va tenir continuïtat, ja que l'escocès va sentenciar el partit amb una recta final molt emocionant en què va malbaratar fins a tres pilotes de partit (4-6).

El triomf d'Andy Murray obre un parèntesi en el domini aclaparador que exhibeixen Rafa Nadal, Roger Federer i Novak Djokovic, que han aconseguit la victòria en 32 dels últims 34 Grand Slams.

stats