Natació
Esports 22/05/2012

Una gota d'aigua anomenada Xop, la mascota del Mundial de natació de Barcelona

L'exnedadora Gemma Mengual ha apadrinat l'acte on s'ha mostrat la mascota, que té una pell inspirada en el trencadís de l'arquitecte Antoni Gaudí

Efe
1 min
'Xop', la mascota dels Mundials de Natació de Barcelona

BarcelonaEl pròxim Campionat del Món de natació, que se celebrarà a Barcelona l'any que ve, ja compta amb una mascota, una gota d'aigua que s'anomena Xop, com així ha sigut presentada aquest dimarts davant els mitjans amb Gemma Mengual com a padrina de l'acte.

La pell de la mascota està inspirada en el trencadís català, el tradicional mosaic realitzat amb fragments de diferents formes, colors i textures, que es pot percebre en gairebé totes les obres de l'arquitecte català Antoni Gaudí.

El concurs públic per al disseny de la mascota ha comptat amb dues-centes propostes de dissenyadors gràfics i, finalment, el guanyador ha sigut el menorquí Albert Mir, resident a Barcelona, que participava per primera vegada en un concurs públic.

"Vaig pensar en una gota d'aigua per ser el principal element d'un esdeveniment aquàtic i en Gaudí com la icona arquitectònica més gran de Barcelona", ha assenyalat el guanyador del concurs.

La primera aparició de la mascota en societat serà la setmana que ve, en la gala de la Federació Catalana de Natació.

stats