Esports 07/11/2021

Aparador de luxe per als diamants del Girona

La presència de només 13 jugadors del primer equip obliga a omplir la llista de nois del planter a Tenerife

Jordi Bofill
2 min
Ricard Artero, el darrer debutant del planter del Girona

GIRONA FCFa un any, en un empat a dos del Girona a Saragossa, Francisco feia debutar Ramon Terrats. Aquella nit també es van estrenar Monjonell i Jandro Sánchez, que se sumarien als minuts jugats per Pau Víctor, Gumbau i Valery, autor d’un dels gols i estabilitzat al primer equip des de l’etapa a Primera. Era una nit d’orgull per a la base blanc-i-vermella, una de les poques apostes del club amb el canvi de propietat que sempre ha caminat en la direcció adequada, responent quan l'hi han demanat i sense queixar-se. Liderada per Albert Síria i per incomptables tècnics que es desviuen pels seus nois, a Tenerife (21 hores, GOL) torna a situar-se al peu del canó, perquè Míchel, que dijous va fer debutar Ricard Artero, l’últim diamant del planter, només disposa de 13 futbolistes amb fitxa professional.

Encara que hagi sigut per necessitat, arran de la falta de diners per anar al mercat, el Girona ha descobert que potser no cal sortir a fitxar perquè la fornada de jugadors joves que està apareixent és molt interessant. De fet, aquests dies el primer equip plora la lesió de Terrats, convertit en imprescindible, i que estarà fora de combat uns tres mesos. Tampoc hi serà Arnau a les Canàries, convocat amb la selecció. Ni Cristhian Stuani, el pitxitxi de la Lliga i la clau d’haver encadenat tres triomfs i un empat, per sanció. La llista continua amb Borja, Samu, Ortolá, Pol Lozano, Ureña i Sarmiento.

Míchel, un ferm defensor dels joves, sap que donen la cara. Kebe n’és un nou exemple i apunta a la titularitat, però també hi ha Morilla, Gabri, Arnau Ortiz, Álex Sala, Artero i Dawda. Futbolistes compromesos que s'estimen l’escut i que no només seran futur. Ells ja són el present.

stats