Handbol
Esports 17/02/2023

Apartada del seu equip per ser mare: "Em van fer fora al setè mes d'embaràs"

Darly Zoqbi, portera hispanobrasilera d'hanbdol, va pactar amb el Gloria Bistrita que seria mare, però va ser acomiadada abans de donar a llum

2 min
Darly Zoqbi durant un partit amb la selecció espanyola d'handbol

BarcelonaEl juny del 2021 va començar el malson per a Darly Zoqbi quan es va trencar el lligament creuat en l'últim partit de la temporada 2020-2021. Jugava amb el Gloria Bistrita romanès. La lesió que s'acarnissa amb l'esport femení va fer-la parar en sec. Abans d'entrar a quiròfan, però, va aconseguir pactar amb el club complir un dels seus objectius vitals: ser mare en aquella temporada allunyada a la força de les pistes. L'entitat, però, no va complir la seva paraula i va deixar Zoqbi a l'estacada: "Van intentar estripar el contracte al setè mes d'embaràs".

"M'acabava de lesionar de llarga durada i van permetre que intentés quedar-me embarassada durant la recuperació. Per sort, m'hi vaig quedar ràpidament!", recorda Zoqbi. "Tinc contracte amb l'equip fins a aquest estiu i va ser un embaràs acordat amb ells. No va ser una decisió personal meva, en paral·lel", defensa la portera, que confessa que se sent traïda pel club que tants cops li va demanar ser capitana de l'equip. "Crec que ells comptaven que tot anés malament i que jo no pogués tornar per a la pretemporada, però al cap de 30 dies de donar a llum ja estava corrent. I això que la Nicole va néixer per cesària. Vaig fer esport tot l'embaràs i al cap d'un mes ja podia tornar-hi", recorda.

"Em sento traïda"

Poques setmanes abans de parir va rebre la mala notícia: el club havia decidit rescindir-li el contracte. "L'argument que em donen per interrompre la relació és l'embaràs. Crec que van utilitzar-lo com una excusa quan realment el problema era que m'havia trencat el lligament creuat. Ells, per llei, no poden donar per finalitzat el contracte amb una jugadora lesionada", explica dolguda.

Zoqbi, malgrat conèixer les intencions del club, es va preparar per poder començar la pretemporada amb la resta de l'equip. Però la trucada per reincorporar-s'hi no va arribar mai i el tema va acabar als jutjats. La justícia va donar la raó a Zoqbi i va obligar el Gloria Bistrita a mantenir el contracte en vigor. "Ells han recorregut la decisió del jutge i han tornat a perdre. Ja no té més recorregut", explica Zoqbi, que, per tant, té contracte amb el club fins al juliol d'aquest any. El Gloria Bistrita, però, es nega a readmetre-la i no ha fet cap comunicat públic per donar la seva versió dels fets.

"Estic decebuda. Sempre he sigut molt professional i he sortit bé de tots els equips on he estat. Ells s'han portat molt malament amb mi sense cap motiu. Encara tinc contracte i no puc explicar tot el que han fet", adverteix Zoqbi, que ara mateix és al Brasil amb la seva família mentre s'entrena individualment i busca equip per a la temporada que ve. "Vaig quedar-me embarassada perquè ho vam pactar amb el club i perquè tenia un any més de contracte. ¿Com canvies d'equip havent-te trencat el creuat i quedant-te embarassada? No en trobaré cap!", diu preocupada la portera, que espera que fent públic el seu cas es pugui solucionar i, a més, serveixi perquè ningú més hagi de viure la mateixa situació.

stats