CICLISME
Esports 22/10/2012

La UCI retira els set Tours de França a Lance Armstrong i el sanciona per a tota la vida

El president de la Unió Ciclista Internacional, Pat McQuaid, ha assegurat en roda de premsa que no hi ha lloc al ciclisme per al ciclista texà i el sanciona per sempre

Ara
1 min
El president de la UCI, Pat McQuaid, ha anunciat que retiren els 7 Tours de França de Lance Armstrong

GinebraLa UCI (Unió Ciclista Internacional) ha anunciat aquest dilluns que sanciona per a tota la vida el ciclista texà Lance Armstrong i que li retirarà els set Tours de França que havia guanyat en donar per bo l'informe de l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA), que l'ha acusat de dopatge.

El president de la UCI, Pat McQuaid, ha fet pública la postura de l'organisme en el cas Armstrong en una conferència de premsa aquest dilluns al migdia. McQuaid ha dit: "La UCI no presentarà un recurs a la USADA. La UCI li retirarà els set Tours de França. No hi ha lloc per a ell al ciclisme", i ha afegit: "El missatge al ciclisme és que hi ha futur. No és la primera vegada que arribem a un punt complicat ni que tornem a començar".

McQuaid ha explicat que, quan ell es va fer càrrec de la UCI, l'any 2005 –després del setè Tour d'Armstrong–, la seva prioritat era "acabar amb el dopatge". "Estem avançant, però encara hi ha feina per fer. No dimitiré", ha conclòs.

L'informe presentat per la USADA reclamava que al corredor de Texas li fossin retirats els set Tours de França per dopatge, una decisió que també aprovaven els organitzadors de la cursa, com va confirmar el director, Christian Prudhomme, i que aquest dilluns ha confirmat el president de la UCI.

stats