FÓRMULA 1
Esports 24/04/2014

Arrenca a Alemanya el judici per suborn contra Bernie Ecclestone

El patró de la F-1 està acusat d'haver pagat 44 milions d'euros a un exdirectiu d'un banc públic regional alemany per influir en la venda de les participacions que el banc tenia en el negoci de la F-1

Efe
1 min
Bernie Ecclestone, al jutjat de Munic / SVEN HOPPE / AFP PHOTO

BerlínEl procés penal contra el cap de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, per un presumpte suborn de milions d'euros ha començat aquest dijous a l'audiència provincial de Munic. El britànic, de 83 anys, està acusat d'haver pagat 44 milions d'euros a l'exdirectiu del banc públic regional alemany BayernLB Gerhard Gribkowsky per influir en la venda de les participacions que tenia aquesta entitat financera en el negoci de la Fórmula 1.

L'Audiència provincial muniquesa va admetre a tràmit al gener l'acusació contra Ecclestone, que apunta que el patró de la Fórmula 1 va rebre del BayernLB una comissió de 66 milions d'euros, dels quals va tornar a Gribkowsky 44 milions perquè el banc vengués la seva participació a CVC.

En el cas serà decisiu que es pugui provar que Ecclestone sabia que Gribkowsky era empleat d'un banc públic i que, com a tal, no podia rebre comissions. Gribkowski, principal testimoni en aquest judici, va ser ja condemnat a vuit anys de presó, i en la sentència el jutge Peter Noll va dir que Ecclestone havia conduït el banquer al delicte.

Ecclestone ha rebutjat en repetides ocasions aquestes acusacions i assegura que no ha fet res il·legal. Aquest febrer, el Tribunal Superior de Londres va donar la raó a Ecclestone en un judici que l'enfrontava al grup de comunicació alemany Constantin Medien per aquest mateix assumpte.

El patró de la Fórmula 1 estava acusat d'entrar en un "acord corrupte" amb un banquer alemany per facilitar la venda de participacions de F-1 a un comprador proper als seus interessos, segons l'advocat del grup de comunicació alemany Constantin Medien.

stats