CICLISME
Esports 19/08/2016

Arriba el tret de sortida a la Vuelta a Espanya 2016

Serà la 71a edició de la competició ciclista més important dins de la península Ibèrica

Ferran Rigat
1 min
Final de la vuitena etapa de l'any passat

BarcelonaJa queda menys d'un dia perquè soni el tret de sortida de la 71a edició de la Vuelta Ciclista a Espanya. Enguany comptarà amb 198 corredors repartits en 22 equips. Aquests ciclistes pedalejaran els 3.277,3 quilòmetres del recorregut –68,4 en dues etapes cronometrades– en les 21 etapes que s'han de disputar entre el 20 d'agost i l'11 de setembre, i que tindrà l''epíleg' a Madrid.

La Vuelta començarà a Ourense, ciutat on es va presentar la cursa, i fins a la setena etapa no es mourà de terres gallegues. De la vuitena etapa fins a la tretzena la Vuelta passarà per Castella i Lleó, Astúries, Cantàbria i Euskadi. El 3 de setembre la Vuelta passarà pels Pirineus francesos. Enguany no arribarà a Catalunya, però en canvi sí que passarà per Alcanyís i pel País Valencià. L'11 de setembre, Madrid tancarà aquesta edició ciclista.

Recorregut de la Volta 2016

Un dels noms propis de la cursa serà Alejandro Valverde. El murcià, que arriba de disputar el Jocs Olímpics, ha avisat que no es postula com un dels favorits: "Vinc sense aspiracions per a la general, sense cap pressió, i això lògicament em farà sentir més còmode". Tot i que no lluitarà per emportar-se la Vuelta, el ciclista de l'equip Movistar no amaga la il·lusió de poder participar en aquesta edició: "Tenia molta il·lusió de venir a la Vuelta. Per a mi era un repte. Em costa molt no participar-hi. Encara que de cos estic una mica cansat, aquesta cursa m'agrada i em sobra la il·lusió".

stats