Esports 06/01/2013

L'Atlètic es deixa dos punts a Mallorca i el Barça ja li treu 11 punts

Kevin ha donat un punt als locals després d'una errada defensiva dels visitants

Adrian Lopez (Atlètic) i Giovani dos Santos (Mallorca)

MallorcaL'Atlètic de Madrid es va deixar dos punts d'or a l'Iberostar Estadi en la seva persecució al líder en empatar 1-1 amb el Mallorca, que va marcar a través de Kevin García a quatre minuts del final del partit per neutralitzar el gol de Raúl García, també anotat a la segona part (minut 72). El segon empat de l'Atlètic a la Lliga el deixa a onze punts del Barcelona. El Mallorca, per la seva banda, que va sumar el seu cinquè empat, continua sense guanyar en el seu camp, ja que l'última victòria la va celebrar el passat 23 de setembre davant el València (2-0).

El poder ofensiu de l'Atlètic de Madrid es va ressentir per la baixa del golejador colombià Radamel Falcao, però ho va resoldre, en principi, Raúl García a la segona part, amb un gol que semblava definitiu. Però el Mallorca no només va reaccionar, sinó que va poder, fins i tot, guanyar després que el mexicà Giovani Dos Santos s'estavellés un llançament de falta al pal. (Minut 92).

L'equip balear es va organitzar molt bé al centre del camp i defensa per rebaixar l'ímpetu ofensiu del seu rival, que va trobar molt pocs espais per les incursions de Diego Costa i Adrián. La pilota i el domini del partit van ser dels 'matalassers', però així i tot van arribar en molt poques ocasions a la porteria defensada pel porter israelià Dudú Aouate. L'oportunitat més clara la va tenir Diego Costa amb un xut creuat amb la cama esquerra que Aouate va desviar a córner (minut 39). Koke, però, també va estar a punt de marcar un gol olímpic (minut 8), però el va impedir un Aouate molt atent.

El joc mallorquinista es va basar en pilotes llargues i aeris a Tomer Hemed, sempre ben marcat pel 'Cata' Díaz. Els extrems Arizmendi, per la dreta, i Pereira per l'esquerra, van entrar poc en acció a dalt, ja que tots dos van defensar més que atacar. La classe per part local la va aportar el mexicà Giovani Dos Santos, que va col · locar pilotes molt perillosos per Hemed, encara que en aquestes jugades la defensa dels madrilenys sempre va guanyar la partida.

El Mallorca es sentia còmode defensant i amb el pas dels minuts l'Atlètic semblava tenir més presses. Sense la seva màxima estrella, Radamel Falcao, els camins al gol es van estrènyer per als homes del 'Cholo' Simeone, un factor que els mallorquinistes tenien molt en compte per a l'objectiu de sorprendre al seu rival amb algun contraatac.

La pressió de l'Atlètic de Madrid es va incrementar des del primer minut de la segona part. Raúl García (minut 55) va estavellar un cop de cap al travesser i Filipe Luis no va saber resoldre quan es trobava sol davant Aouate (minut 60). El Mallorca es va veure obligat a fer un pas enrere davant l'empenta del seu rival, incrementat després de la substitució d'Adrián pel 'Cebolla' Rodríguez.

Diego Simeone va decidir apostar de manera decidida pels tres punts, mentre que el seu col · lega Joaquín Caparrós va preferir reforçar el seu centre del camp incorporant a Kevin per l'extrem francès Michael Pereira. La fe i ambició de l'Atlètic de Madrid va tenir la seva recompensa amb el gol de Raúl García (minut 72), que a boca de canó va marcar després d'un rebuig d'Aouate a xut de Diego Costa.

El Mallorca, ara sí, es va veure obligat a arriscar, i ho va fer deixant grans espais enrere. Però li va sortir bé amb el gol 'in extremis' de Kevin García. Fins i tot, els mallorquinistes van estar molt a prop de celebrar el primer triomf dels últims tres mesos en el seu camp quan Dos Santos va estavellar una pilota al travesser.

- Fitxa tècnica

1 - Mallorca: Aouate; Nsue (Álvaro, min. 79), Nunes, Geromel, Bigas; Arizmendi (Ximo, min. 74), Márquez, Pina, Pereira (Kevin, min. 63), Giovani, Hemed.

1 - Atlètic de Madrid: Courtois, Filipe Luis, Godin, Cata Díaz, Juanfran, Gabi, Tiago, Koke, Raúl García, Diego Costa, Adrián ('Cebolla' Rodríguez, min. 64).

Gols: 0-1, min. 72: Raúl García, 1-1, min. 86: Kevin

Àrbitre: Mateu Lahoz (comitè valencià). Va amonestar a Raúl García, Tiago, Nunes, Diego Costa.