OPERACIÓ GALGO
Esports 09/12/2010

Marta Domínguez, en llibertat amb càrrecs

L'atleta, acusada de subministrar substàncies dopants a esportistes, ha estat posada en llibertat amb càrrecs després de declarar durant sis hores davant la Guàrdia Civil

Redacció
2 min
Marta Domínguez, celebrant la plata als 3.000 obstacles a l'Europeu de Barcelona

BarcelonaL'atleta Marta Domínguez, campiona del món dels 3.000 metres obstacles, ha estat posada en llibertat amb càrrecs després de ser detinguda aquest matí per la Guàrdia Civil, juntament amb catorze persones més –entre les quals es troben el seu entrenador, César Pérez, el tècnic Manuel Pascua Pisqueras i el metge Eufemiano Fuentes– per un cas relacionat amb el dopatge. L'atleta, que ha prestat declaració davant la Guàrdia Civil durant sis hores, ha estat acusada de subministrar substàncies dopants a altres esportistes i, en la decisió de posar-la en llibertat podria haver influït el fet que estigui embarassada.

Just abans de la detenció, dos agents de la Guàrdia Civil no uniformats han sortit a les 13.40 del domicili on viu l'atleta, a Palència, amb diferent material, com un ordinador portàtil, un maletí i una caixa de cartró. Al llarg del dia, la Guàrdia Civil ha fet fins a quinze escorcolls a diferents domicilis, en els quals han trobat substàncies dopants, anabolitzants i fins i tot bosses de sang.

No es coneixen encara els detalls concrets de l'operació que està portant a terme la Guàrdia Civil, però ja és la tercera d'aquestes dimensions que té lloc a Espanya, segons ha informat el diari El País. Aquesta operació es va iniciar el mes d'abril després que la Guàrdia Civil descobrís que algunes persones podrien estar dedicant-se a facilitar substàncies dopants a esportistes d'alt nivell i a realitzar l'anomenat 'dopatge sanguini' (tranfusions de sang).

En l'operació Galgo s'estan escorcollant domicilis a les poblacions de Palència, Madrid, Alacant, Segòvia i Las Palmas, i diversos domicilis d'atletes, entrenadors i metges, entre els quals destaca la casa de Marta Domínguez, campiona del món de 3000 metres obstacles a Berlín 2009 i que actualment embarassada.

Al maig de 2006, l'operació Puerto va iniciar una greu crisi al ciclisme, després que es trobessin 200 bosses de sang de corredors com Jan Ullrich, Ivan Basso o Alejandro Valverde, i s'hi veiessin implicats diversos metges i directors esportius d'equips.

En l'operació Grial, feta a València al novembre de 2009, van detenir el metge Walter Virú i el marxador granadí Paquillo Fernández, per possessió de substàncies prohibides. La posterior col·laboració de Fernández amb la policia va fer que li reduissin la sanció a un any.

stats