Sucessos

Assassinat a trets l'exatleta del Barça de 32 anys Álex Quiñónez

El velocista olímpic ha perdut la vida, juntament amb un altre ciutadà, aquest divendres a la ciutat equatoriana de Guayaquil

ARA
1 min
Álex Quiñónez

BarcelonaEl velocista olímpic equatorià Álex Quiñónez, de 32 anys, ha estat assassinat a trets aquest divendres a la ciutat de Guayaquil, segons ha confirmat el president de la Federació Esportiva Provincial de Guayas, Roberto Ibáñez, en un missatge en la xarxa social Twitter. "El meu cor està totalment destrossat. No trobo paraules per descriure el buit que sento", ha escrit Ibáñez en el seu colpidor missatge.

També ha estat assassinat un altre ciutadà que era al costat de Quiñónez en el moment de l'atac i va intentar fugir, segons recull el rotatiu equatorià El Universo. La Policia de l'Equador ha anunciat que ha "activat els equips" per capturar els presumptes responsables de l'atac, però no ha ofert més detalls sobre quines haurien pogut ser les raons que haurien motivat l'execució del crim.

Álex Quiñónez es va classificar per als Jocs Olímpics de Londres 2012, on va aconseguir arribar a la final dels 200 metres llisos. El 2019 va aconseguir la medalla de bronze en el Campionat Mundial d'Atletisme celebrat a Doha, també en la categoria de 200 metres. Actualment complia una sanció d'un any per dopatge, ja que no es va presentar a les tres últimes proves per a les quals estava citat.

Aquest fet no li va permetre prendre part en els Jocs Olímpics de Tòquio de l'estiu passat, però sí que hauria pogut participar en els pròxims mundials que es disputaran l'any vinent a Eugene, als Estats Units. A banda del bronze mundialista, l'atleta va aconseguir la setena posició en els Jocs de Londres, el 2012. Set anys després, el febrer del 2019, s'incorporava a la secció d'atletisme del Barça.

stats