FUTBOL
Esports 28/12/2018

Un mort a Milà abans del partit entre l’Inter i el Nàpols

L'aficionat mort era un radical del Varese, club agermanat amb l'Inter

i
Toni Padilla
2 min
Dos forenses recollint proves al lloc dels fets.

BarcelonaEl futbol italià va patir dimecres un nou brot de violència abans del partit entre l’Inter i el Nàpols a l’estadi de San Siro (Milà). Un aficionat radical va morir ahir després de ser atropellat durant una baralla en què quatre aficionats napolitans van ser apunyalats. Daniele Belardinelli, de 35 anys, va ser atropellat per un totterreny abans de començar el partit, mentre es produïen enfrontaments, però encara es desconeix qui conduïa el vehicle, segons va informar la prefectura de policia de Milà.

Belardinelli ja havia estat detingut dos cops per agressions i violència a Varese, una ciutat al nord de Milà, on era el líder del grup de radicals del club local, agermanat amb els ultres de l’Inter. De fet, radicals del Varese i del Niça eren a Milà per ajudar els interistes a barallar-se amb l’afició del Nàpols. Tots aquests grups són d’extrema dreta. Els fets van passar quan, abans del partit, un vehicle amb aficionats radicals del Nàpols va ser atacat pels radicals locals. Els napolitans van baixar del vehicle i en els enfrontaments quatre d’ells van ser apunyalats. Els quatre ferits estan fora de perill, malgrat que un va rebre una punyalada a la panxa. En el caos general durant la baralla, al mig del carrer, Belardinelli va ser atropellat. La policia està investigant les imatges gravades amb els telèfons d’alguns testimonis per localitzar el vehicle que va atropellar l’aficionat.

De moment tres ultres de l’Inter han quedat detinguts. Al llarg del partit, els radicals de l’Inter van entonar tres vegades càntics racistes contra el defensa senegalès del Nàpols Kalidou Koulibaly, que va ser expulsat quan va aplaudir irònicament el col·legiat, que va negar-se a aturar l’enfrontament malgrat les queixes dels jugadors visitants pels càntics. L’Inter jugarà dos partits sense aficionats, però el vicepresident italià i ministre de l'Interior, Mateo Salvini, ha assegurat que els clubs s'hauran de responsabilitzar dels incidents i de la seguretat, tot i que ha explicat que tancar els estadis de futbol no és la solució per acabar amb la violència. Aquest cap de setmana hi ha una nova jornada de la Sèrie A.

stats