Futbol Català
Esports 13/02/2012

En temps de crisi, conveni dels grans amb els petits

FC Barcelona i RCD Espanyol viuen un auge d'acords amb el futbol català

àngel Garreta
1 min
Signatura del conveni Espanyol-Marianao

BarcelonaEls dos equips catalans de Primera Divisió estan protagonitzant aquesta temporada un creixement notable dels acords i convenis signats amb entitats més modestes del Principat. La crisi econòmica obliga a fixar els ulls en el futbol formatiu i en els talents de curta edat per poder seleccionar els jugadors amb més projecció. A finals de la setmana passada, el Marianao Poblet, club de Sant Boi de Llobregat, va tancar un acord de preferència en el fitxatge de jugadors amb l'Espanyol.

Aquest no és el primer conveni del conjunt blanc-i-blau amb entitats modestes. Recentment signava un acord similar el Castelldefels. Per la seva banda, Cornellà i Reus han fet tres quarts del mateix amb el Futbol Club Barcelona. Els equips petits saben que amb aquest pacte els seus jugadors podran marxar ràpidament als dos clubs referents de la formació de base a Catalunya i esperen que, en cas d'èxit dels futbolistes, això acabi generant recursos econòmics mitjançant els drets de formació.

El cas de l'Espanyol és el més destacat de tots. En les darreres setmanes, el conseller responsable de l'àrea formativa, Antonio Morales, ha signat diversos acords de col·laboració amb equips modestos. La llista d'entitats sobre les quals té preferència el conjunt blanc-i-blau per incorporar jugadors puja ja a més de 25.

stats