Barça
Esports Barça Femení 28/02/2023

Alexia Putellas ja té al cap una data de retorn als camps de futbol

Segons ha pogut saber l'ARA, la capitana blaugrana tornaria per a unes hipotètiques semifinals de la Champions

2 min
Alexia Putellas, durant la presentació del seu documental

BarcelonaLa recuperació d'Alexia Putellas va per bon camí. Segons ha pogut saber l'ARA, la capitana culer està escurçant els temps i té en el punt de mira el partit de tornada al Camp Nou de les semifinals de la Champions, l'última setmana d'abril, per tornar a trepitjar la gespa. La blaugrana, que dilluns va aixecar el seu segon The Best consecutiu, encara el tram final de la recuperació del trencament del lligament encreuat de la cama esquerra. Putellas tornaria als terrenys de joc nou mesos després de lesionar-se, força setmanes abans del temps fixat per a la recuperació d'aquesta lesió en dones (entre 10 i 12 mesos). Els homes, en canvi, al cap de 6 o 8 mesos ja poden tornar a jugar.

Putellas ha anat fent passos ferms en la seva recuperació des que el 17 de juliol va passar pel quiròfan del Dr. Monllau a la Clínica Dexeus. "Ja s'entrena pràcticament amb normalitat. D'aquí uns dos mesos estarà a punt per tornar a jugar", apuntaven fonts del Barça a aquest diari, que després va confirmar la data que la vallesana té entre cella i cella per tornar a calçar-se les botes en públic. Si no pateix cap contratemps en la seva recuperació, Alexia està decidida a ajudar el Barça en el tram final de la temporada. En canvi, en les seves declaracions posteriors a l'entrega del The Best no va ser contundent pel que fa a la seva participació en el Mundial femení del pròxim estiu. Cal recordar que, ara per ara, el conflicte de quinze jugadores amb la Federació Espanyola no s'ha resolt.

Abans que s'acabés el 2022, el Barça va informar que Alexia tornava a tocar pilota. La millor imatge possible per tancar un any de malson per a la capitana culer i encarar el 2023, l'any del seu retorn, amb positivitat. Ara sembla que aquest optimisme es consolida i més aviat que tard se la podrà tornar a veure amb l'11 a l'esquena i el braçal de capitana.

Alexia Putellas aixecant el The Best
Alexia Putellas a la catifa verda abans de la gala The Best

Llum al final del túnel per a Alexia Putellas

El 5 de juliol de l'any 2022 el món del futbol es va aturar en sec i totes les mirades es van clavar en el genoll d'Alexia Putellas. La capitana blaugrana i de la selecció espanyola va notar un crec durant l'entrenament el dia abans de l'estrena del combinat estatal a l'Eurocopa. Era el seu moment de màxima esplendor. Tots els ulls estaven posats en ella. I, de sobte, les seves llàgrimes van fer presagiar el pitjor. L'endemà es van confirmar les pitjors notícies: s'havia trencat el lligament encreuat de la cama dreta, la lesió més terrorífica per a l'esport femení.

Ara sembla que Putellas veu la llum al final del túnel i, en cas que el Barça es classifiqui per a les semifinals de la Champions superant la Roma, tornaria a vestir de blaugrana en la tornada al Camp Nou.

stats