Barça Femení

L'escola del Barça es doctora al Ciutat de València

Dos gols de Salma, dos més de Bruna i un de Martina deixen la Lliga a tocar després de golejar al camp del Llevant (0-5)

3 min
Les jugadores del Barça celebrant un dels gols d'aquesta tarda

BarcelonaEl Llevant, sense voler i sense esperar-s'ho, es va convertir en l'ovella negra del Barça en convertir-se en el primer equip que va aconseguir esgarrapar punts de l'Estadi Johan Cruyff. Fins aleshores, el Barça havia sumat 79 victòries de 79 possibles des que va debutar contra el CD Tacón l'any 2019 en la inauguració del nou estadi. Aquesta tarda, però, la història ha estat ben diferent. El Barça no ha aixecat el peu de l'accelerador després d'endur-se el Clàssic contra el Reial Madrid i segellar el bitllet per a les semifinals de la Champions League en què es veurà les cares contra el Chelsea. Avui, nova victòria per 0-5 en un escenari de luxe com ho és l'Estadi Ciutat de València.

Era la tercera vegada que tots dos equips es veien les cares. El balanç, favorable per a les blaugranes. Una còmoda victòria per 7 a 0 a la final de la Supercopa i el sorprenent i històric empat a 1 al Johan Cruyff, demostrant que les futbolistes del Barça també són humanes. Jonatan Giráldez ha alineat un equip inicial ple de joves futbolistes, gran part d'elles formades a La Masia: Bruna (21), Salma (20), Pina (22), Vicky (17) i Martina (18). Totes elles, clau en el transcurs del partit.

Pel que fa al partit en si, nou triomf per a les blaugranes que continuen sense saber què és la derrota. I amb aquesta victòria, ja sumen 39 partits invictes i cada cop té la Lliga més a prop. Giráldez pot estar content amb el marcador i amb les sensacions. El seu equip ha dominat el partit de cap a peus, ha llegit el partit a la perfecció i ha tornat a guanyar amb solvència. Un Barça que amb les menys habituals sobre el terreny de joc n'ha tingut prou per derrotar un Llevant ensopit i sense idees en atac.

Salma i Bruna, en forma

La tarda no podia haver començat de cap millor manera. Una passada horitzontal a l'interior de l'àrea petita de Paralluelo per a la Bruna Vilamala ha servit per obrir la llauna. La del planter blaugrana suma el seu segon gol de la temporada. Tot seguit ha estat a punt de donar la sorpresa el conjunt local per mitjà d'un contracop d'Alba Redondo que ha vist com el camp se li feia llarg i ha arribat fosa a l'àrea de Sandra Paños, quedant exempta de qualsevol possible ocasió.

En absència d'Aitana i Graham Hansen, Salma ha estat qui ha agafat el timó en atac del Barça i ha col·locat el segon gol marcador. Un senyor golàs. L'aragonesa ha controlat la pilota amb el pit i de primeres ha enviat la pilota al fons de la xarxa.

La segona part ha estat marcada per la davallada física de les locals, que han arrossegat el cansament defensiu durant els primers quaranta-cinc minuts i no hi ha hagut gaire acció més enllà d'un parell de genialitats blaugranes. Primer Bruna i després Salma, en poc més de cinc minuts han eixamplat la distància a quatre gols. La davantera aragonesa, avui, amb dos gols i dues assistències, ha estat clau per a la consecució dels tres punts.

El terreny de joc ha començat a fer baixada i les arribades a la porteria visitant han estat més recurrents. Una Tarazona providencial ha aturat el que podria haver estat un marcador molt més ampli. D'aquesta manera el Barça marxa a l'aturada de seleccions amb dotze punts de distància respecte al segon classificat, el Reial Madrid, i tornarà a l'acció d'aquí a dues setmanes contra el Vila-real.

    • Llevant: Tarazona; Antonia (M. Gabaldón 71'), M. Méndez, Mendoza, Paula T; Érika (E. Carbonell 71'), Baños, Daniela (P. Fernández 53'), S. Lloris; Redondo (Leyre 88') i Gabi Nunes (Andonova 53'). Entrenador: José Luis Sánchez Vera.
    • Barça: Paños; Marta, I. Paredes (L. Bronze 77'), M. Fernández, Ona Batlle; Vicky (Mariona 69'), Patri, Alexia (Walsh 84'); Bruna (Graham Hansen 69'), S. Paralluelo (Brugts 69') i Pina. Entrenador: Jonatan Giráldez.
    • Gols: 0-1 Bruna (4'), 0-2 S. Paralluelo (34'), 0-3 Bruna (49'), 0-4 S. Paralluelo (52'), 0-5 M. Fernández (67').
    • Àrbitra: Huerta de Aza (Comitè Canari).
    • Targetes grogues: Cap.
    • Targetes vermelles: Cap.
    • Estadi: Estadi Ciutat de València. 10.834 espectadors.
stats