Barça

Històric: per primera vegada el Barça no s'endú la victòria a l'estadi Johan Cruyff i empata amb el Llevant

El carnaval passa factura i les granotes demostren que l'equip blaugrana és humà

3 min
Empat a casa contra el Llevant 80 partits després.

Sant Joan d'Espí“El problema no el té el Barça, el tenim els altres. És un resultat dolent per al futbol femení”. Així de contundent es mostrava l'entrenador del Llevant, Sánchez Vera, a la roda de premsa posterior a la final de la Supercopa en què va caure derrotat per un clamorós 7 a 0 contra les blaugrana, que van aixecar el primer títol de la temporada a finals del mes de gener. “Donar-li l'enhorabona al millor equip i a les millors jugadores. Fa molt i bé tenir a un equip com el Barça. És l'exemple que hem de tenir com a referència en l'àmbit futbolístic, de staff…”, va concloure aleshores. I ha anat prenent nota.

El FC Barcelona rebia aquest dimecres el Llevant al Johan Cruyff en un duel ajornat, corresponent a la 14ª jornada de Lliga. Un partit convertit en un cop de realitat, ja que el Llevant ha demostrat que les blaugranes també són humanes i 80 partits després ha concedit el primer empat com a local a l'estadi Johan Cruyff des que van debutar contra el CD Tacón l'any 2019 en la inauguració del nou estadi. Abans, però, cal remuntar-se al 13 de febrer de 2019 contra l'Sporting de Huelva a l'antic Mini Estadi per trobar un anterior partit de lliga a casa sense victòria catalana. Un Barça que s'ha trobat davant una versió millorada del Llevant respecte a la qual va oferir a Butarque a la final de la Supercopa. El líder ha estat incapaç de sobreposar-se a les granotes. Res ha tingut a veure la versió d'aquell Llevant amb el qual s'ha presentat avui a l'Estadi Johan Cruyff. Un equip amb personalitat contra un FC Barcelona que continua de ressaca carnavalesca.

Pel que fa al partit en si, s'ha pogut viure un duel vibrant de tu a tu entre les primeres i terceres classificades amb domini de la pilota i control del partit blaugrana. Això sí, poques ocasions clares més enllà del gol inicial i un parell de rematades de Graham Hansen. El gol ha tardat a arribar pel que acostuma a fer-ho aquest equip. No ha estat fins als vint minuts de joc, després d'un servei de córner en curt, la centrada de Salma Paralluelo des del vèrtex de l'àrea s'ha anat enverinant fins a acabar al fons de la xarxa de Tarazona, portera titular al dia d'avui. Amb aquest, la davantera aragonesa suma vuit dianes aquesta temporada i és la segona màxima golejadora per darrere de Graham Hansen.

L'alegria del descans commemorant l'any del drac xinès ha durat ben poc pels aficionats presents avui al Johan Cruyff, ja que en la primera ocasió manifesta de gol de les visitants la pilota ha acabat al fons de la xarxa. Alba Redondo ha sabut aprofitar una passada filtrada en forma de contraatac i definir amb un xut al pal llarg impossible per a Cata Coll. Amb aquest, la portera balear encaixa el primer gol des del 9 de febrer de 2022 i 16 partits d'imbatibilitat després.

Així ha estat el gol de l'empat del conjunt visitant.

Ha hagut d'empatar el Llevant perquè les de Jonatan Giráldez posin la cinquena marxa. Tot i això, l'atac i gol constant de les locals ha estat insuficient per sobreposar-se a les valencianes i endur-se els tres punts a casa. Amb aquest resultat, el Barça concedeix el primer empat a la seva història al Johan Cruyff, 80 partits després. Tot i el moment convuls que passen les granotes després que el conseller delegat del club, José Danvila, anunciés retallades a la secció, el Llevant ha demostrat ser un equip ferm i digne sobreposant-se a les dificultats que suposa jugar contra el vigent campió de Champions i Lliga. Dit això, el Barça suma el seu partit número trenta sense conèixer la derrota i diumenge es veurà les cares contra l'Atlètic de Madrid abans de l'aturada de seleccions.

    • Barça: C. Coll; L. Bronze (Marta Torrejón 86'), I. Paredes, Engen (Clàudia Pina 73'), O. Batlle; Walsh, Aitana, Patri; Salma (Vicky 73'), Graham Hansen, Mariona (Ari Arias 86'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
    • Llevant: Llevant: A. Tarazona; Antônia, María Méndez, N.Mendoza, S.Lloris; Daniela Arques (Ánglea 75'), Leire Baños, Paula, Paula Tomás; Alba Redondo, Erika González. Entrenador: José Luís Sánchez
    • Gols: 1-0 S. Parallulelo (21'), 1-1 Redondo (55')
    • Àrbitra: Beatriz Cuesta.
    • Targetes grogues:
    • Targetes vermelles: Cap.
    • Estadi: Johan Cruyff. 3.125 espectadors.
stats