El Barça pateix a la Champions però guanya contra la ventafocs del grup (0-2)

Les blaugranes han signat una primera part per oblidar i no han aconseguit dominar fins als instants finals del partit

Graham Hansen entre les jugadores del Koge

BarcelonaEl Barça de Jonatan Giráldez ha estat a punt de patir el primer ensurt de la temporada. Les blaugranes s'han vist superades durant el primer temps per un HB Koge novell a la Champions i només un gol de Rolfö en el segon temps i un penal transformat per Jenni Hermoso han evitat la desfeta en terres daneses (0-2). Ple de victòries després dels dos primers partits a la Champions, però les sensacions han deixat tocades futbolistes i staff, que han pagat les rotacions en l'alineació i la mala organització sobre la gespa.

El començament del matx ha sigut un intercanvi de cops. Primer Carusa pel Koge i després la blaugrana Graham Hansen han intentat revolucionar el matx en els primers minuts, però cap de les dues han aconseguit encaixar l'esfèrica entre els tres pals. Després de les primeres ocasions, les futbolistes del conjunt danès s'han animat i, davant una defensa culer inèdita, han aprofitat per posar contra les cordes l'equip visitant. La ventafocs del grup ha començat el matx mirant als ulls a les actuals campiones d'Europa, sense complexos ni miraments.

El Koge ha sorprès postulant-se com a favorites per avançar-se en el marcador. La contundència en atac de les daneses ha descol·locat les blaugranes, que, mal situades i amb les marques poc clares, han anat a remolc en els primers minuts del partit. Una pèrdua de Melanie a la zona de tres quarts de camp ha provocat una doble ocasió de Pokorny i Fitzgerald, que ha xutat a porteria buida abans que aparegués Pereira i desviés la pilota. Encara amb l'ai al cor, les blaugranes han intentat recompondre's i implementar la superioritat que s'esperava de les campiones davant un equip que s'entrena enguany a la Champions.

Primera part per oblidar

El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez ha tingut moltes dificultats per connectar línies. Amb una alineació poc usual, amb la majoria de futbolistes reserves, les culers no s'han trobat en el camp. La defensa i el mig del camp no han aconseguit contactar amb fluïdesa amb les davanteres més avançades i el Koge ha aconseguit aprofitar el desgavell per enviar pilotes a l'esquena de la defensa i generar fins a sis ocasions de gol en la primera part. L'Arsenal, primer rival aquesta temporada en la Lliga de Campions, en va generar només cinc en els noranta minuts. Contra tots els pronòstics, els dos conjunts han marxat al vestidor amb l'empat a zero.

En el segon temps, Giráldez ha intentat revertir la situació amb l'entrada de Mapi León, Aitana Bonmatí i Patri Guijarro. La defensa aragonesa, en els primers minuts sobre el verd, ha xocat cap amb cap amb Pokorny i ha quedat estesa en el terreny de joc tapant-se la cara amb mostres de dolor. Les assistències han entrat ràpidament per atendre León, a qui no aconseguien aturar l'hemorràgia del nas. Finalment ha pogut tornar al terreny de joc instants abans que Frida Rolfö s'estrenés com a golejadora en competició europea amb el club blaugrana. Arran d'una centrada de Lieke Martens, la sueca, situada en el segon pal, ha encetat el marcador a favor de les culers en el minut 60.

Amb l'1-0 en el marcador, les blaugranes han aconseguit, per fi, apoderar-se de la pilota. I amb el control, han arribat les combinacions fluides entre les futbolistes, però sense ocasions clares de gol. Des dels onze metres ha arribat el definitiu 0-2. Jenni Hermoso ha anotat la seva primera diana de la temporada després de ser fulminada dins de l'àrea en el temps afegit.

Les sensacions no han sigut bones i la inestabilitat en defensa i la falta de contundència i combinacions recorden el Barça de fa unes temporades. El matx contra el Koge ha sigut la poma enverinada que ha estat a punt de costar el primer ensurt dolorós de la temporada per a les blaugranes a Europa.