Barça

Clàudia Pina deslloriga el partit del Barça contra el rival que la va veure créixer

El conjunt blaugrana goleja les andaluses (0-3) i ja suma 16 victòries en 16 partits aquesta temporada a la Lliga F

Les jugadres del Barça celebrant el primer gol de Clàudia Pina

BarcelonaUna versió millorada del Sevilla ha sigut insuficient davant l'efectivitat blaugrana (0-3). Amb el precedent de dimecres passat als quarts de final de la Copa, en què el Barça va guanyar 8 a 0 al Sevilla, Cristian Toro ja va advertir d'un possible canvi d'esquema i plantejament després de la derrota contundent al Johan Cruyff. Aquest dissabte, obligat a renunciar al seu estil de joc amb la pilota els peus, ha optat per acumular futbolistes a la zona del mig del camp, plantejant un doble bloc en defensa amb l'objectiu de frenar una nova golejada blaugrana.

Amb un calendari tan atapeït i conscient de la càrrega de minuts, Jonatan Giráldez ha donat entrada d'inici a Brugts, Marta Torrejón i Martina Fernández a l'eix de la defensa. El partit ha estat un monòleg blaugrana pel que fa a la possessió, però sense gaire ocasions clares de gol. Davant de la impossibilitat de poder jugar i combinar entre línies, la paciència i qualitat individual han estat claus per obrir la llauna. Al quart d'hora de joc, un xut llunyà de Clàudia Pina des de la frontal ha estrenat el marcador. Clau en la victòria contra l'Sporting de Huelva, l'exjugadora del Sevilla ha sumat el seu sisè gol de la temporada. Precisament al Sevilla Pina es va consolidar i graduar com a futbolista professional, on va jugar cedida la temporada 2020-21.

Davant del mur plantejat pel Sevilla, el Barça ha provat de fer més gran l'escletxa al marcador amb canonades des de la frontal de l'àrea, però sense gaire recompensa. Sullastres, portera titular del Sevilla, també ha evitat que les blaugranes fessin més gran la diferència al lluminós.

Així ha estat el segon gol del Barça.

Graham Hansen ha sentenciat la victòria

Amb només un gol de diferència, el Sevilla mirava de continuar viu al partit. Però, a poc a poc, la defensa andalusa s'ha anat tancant a l'àrea local, fruit del cansament i desgast acumulat d'un Barça insistent. Les de Giráldez no tardarien a aprofitar-ho en el darrer tram del partit.

A partir del minut 70, el conjunt català ha decidit que ja en tenia prou. Les blaugranes han premut l'accelerador, dinamitzant i sentenciant el partit. Amb l'entrada al terreny de joc de Hansen i Salma Paralluelo, han arribat el segon i el tercer gols. Tot en qüestió de menys de cinc minuts. El nivell d'excel·lència i superioritat de l'extrem noruega és tal que, a la segona vegada que tocava la pilota, ha marcat gol amb la cuixa després d'una centrada lateral. El tercer i definitiu ha estat fruit d'un contraatac a tres bandes entre Graham, Aitana i Mariona, autora del gol. L'única ocasió del conjunt andalús ha estat un xut centrat i sense potència directe a les mans de Cata Coll, ja a les acaballes del partit.

Amb el triomf d'avui el Barça acumula 16 victòries de 16 possibles a la competició domèstica i 29 partits sense conèixer la derrota. Les de Giráldez tornaran a l'acció el dimecres vinent contra el Llevant, subcampió de la Supercopa.

• Sevilla: Sullastres; Débora, Llamas, Gomes (Nazareth 87'), Otermin (Lucía 74'); Mérida (Gemma Gili 74'), Sampedro; Oyedupe, Cahynova, Gabarro (Maria Pérez 74'); Martín-Prieto.
    • Barça: C. Coll; Torrejón, M. Fernández, I. Paredes (L. Bronze 80'), O. Batlle; Aitana (P. Guijarro 80'), K. Walsh, C. Pina; Brugts (S. Paralluelo 68'), Mariona (Bruna 80'), V. López (Graham 68'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
    • Gols: 0-1 Clàudia Pina (18'), 0-2 Graham Hansen (71') i 0-3 Mariona Caldentey (73').