El Barça, un pas més a prop: ja és a quarts de la Champions

Les blaugranes segellen el seu pas a la següent ronda europea amb una golejada per 0-5 al camp del Hoffenheim

Les blaugranes celebren un gol contra el Hoffenheim

BarcelonaEls tambors de guerra no han parat de sonar a Hoffenheim. Els aficionats fidels del conjunt alemany han posat una banda sonora èpica al matx que ha segellat el pas de Barça als quarts de final de la Champions League. Les culers superen amb pas ferm una nova fase amb el clar objectiu de repetir la gesta de la temporada passada. La feina, de moment, està feta. Amb una nova golejada, el conjunt dirigit per Jonatan Giráldez s'ha imposat amb solvència a un Hoffenheim inexpert en la competició europea (0-5).

La superioritat blaugrana continua inapel·lable tant a la Lliga com a la Champions. L'equip dirigit per Giráldez va aterrar a Alemanya amb el pas als quarts entre cella i cella, i si una cosa es pot dir de les blaugranes és que objectiu que es posen, objectiu que aconsegueixen. Amb tenacitat i perseverança, el conjunt català ha anat de menys a més. Davant el Hoffenheim, equip que es va fundar el 2007 i que enguany s'estrena en competició europea, les blaugranes han aconseguit tenir en propietat la pilota. Les alemanyes s'havien proposat tirar a porta –ni un xut van fer en el partit al Johan Cruyff– i perdre una mica el respecte al campió d'Europa per imposar el seu joc. La primera premissa la van aconseguir en el primer temps. La segona, en canvi, no va acabar de resultar gràcies a la qualitat culer.

Durant els primers vint minuts, les blaugranes estaven situades sobre el verd. Amb arribades clares, però sense acabar de sentenciar, cada cop s'apropava més el descans amb l'empat en el marcador. En el 43, Alexia ha caigut dins de l'àrea després d'una falta clara i la col·legiada no ha dubtat en assenyalar penal. La mateixa capitana blaugrana ha sigut l'encarregada de transformar la pena màxima des dels onze metres. Amb un potent xut creuat, ajustadíssim al pal dret de la portera del conjunt alemany, la culer ha signat el seu quart gol en la competició europea aquesta temporada. Amb la diana, el Barça ja estava virtualment classificat per a la següent ronda de la màxima competició europea per setè any consecutiu. Abans de celebrar-ho, però, calia afrontar els segons quaranta-cinc minuts de l'enfrontament.

Golejada a ritme de tambors

Els tambors, i fins i tot esquellots, no han parat de sonar tampoc durant el segon temps, però ni aquests, ni els xiulets, han aconseguit desconcentrar les blaugranes, que han sentenciat el matx en els primers deu minuts del segon temps. Primer Irene Paredes i pocs instants després Aitana Bonmatí han sumat les seves dianes al marcador total. La defensa basca ha entrat amb força per, de cap, enviar la pilota contra la xarxa després d'un córner i sumar la segona diana blaugrana al lluminós. Pocs minuts després, Aitana Bonmatí s'ha estrenat com a golejadora enguany en la competició europea gràcies a un xut potent a l'alçada del punt de penal.

Quan només quedaven dos minuts perquè es complissin els noranta reglamentaris, Marta Torrejón ha signat el 0-4 a favor de les blaugranes gràcies a una centrada excepcional de Claudia Pina. I just després, Crnogorcevic feia la cinquena diana. La suïssa s'ha lesionat en la mateixa acció del gol i se suma a la llarga llista de baixes del conjunt català, que té la infermeria plena.

Per setè any consecutiu, les blaugranes passen a quarts de final. En aquest cas, el conjunt català encara haurà de disputar dos partits de tràmit de la fase de grups, contra l'Arsenal i el Koge, abans d'esperar el sorteig de les eliminatòries i saber quin rival li toca als quarts de final.