Barça
Esports Barça Femení 29/03/2023

El Barça es planta a semifinals de la Champions amb un somriure murri (5-1)

Les blaugranes signen contra el Roma una nova golejada davant de més de 50.000 persones

3 min
Asisat Oshoala celebra el quart gol contra el Roma

BarcelonaAmb quin somriure han marxat avui els culers del Camp Nou. El mateix que lluïen les futbolistes blaugranes després de golejar el Roma (5-1) per sentenciar la seva presència, per cinquè any consecutiu, a les semifinals de la Champions. No hi ha color. Quan el conjunt dirigit per Jonatan Giráldez s'ho passa bé sobre la gespa, no té rival. Ara, o el Chelsea o l'Olympique de Lió serà l'últim obstacle per plantar-se a la final d'Eindhoven.

El Barça va aprendre una lliçó de Roma. El partit a l'Olímpic de Roma va ser molt més difícil: pel factor camp i per la ineficiència culer sobre la gespa. Van tenir el domini, sí, però de cara a porteria van fallar tot i més. I això a la Champions pot passar factura més aviat que tard. Per això, les blaugranes han saltat al Camp Nou amb ganes de redimir-se. La setmana llarga de reflexió, amb un clàssic pel mig, ha servit per trobar el to i l'empenta que va faltar a terres italianes.

Amb calma, però marcant els tempos, les blaugranes han trepitjat la gespa del seu temple amb força. Sense cedir ni un centímetre, el conjunt de Jonatan Giráldez s'ha plantat amb autoritat davant d'un Roma sovint a remolc. Les sensacions eren de dia gran, de dia en el qual escriure el teu nom al bitllet per unes semifinals de la Champions. I Fridolina Rolfö no ha trigat a obrir la llauna. La sueca, un dels millors fitxatges de la història del conjunt català, estava al lloc adequat en el moment oportú. Com sempre. Després d'una centrada de Mapi León, Oshoala ha col·locat amb la testa l'esfèrica als peus de Rolfö, que, des de dins de l'àrea, ha superat la portera Ceasar en un tres i no res.

Les blaugranes celebrant un gol contra el Roma.

Amb l'1-0 en el marcador, els barcelonistes podien respirar tranquils. El domini estava sobre la gespa i en el marcador. Els minuts passaven i la supremacia del Barça anava en augment. Tant, que Mapi León s'ha posat a fer de les seves. I com li agrada jugar amb els límits del que és imaginable, amb les normes de la física, per robar un "oh" a tota la graderia del Camp Nou. Quina genialitat de Mapi León. A més de 25 metres, des de la cantonada de l'àrea, la defensa ha rebentat la pilota amb el punt just de força per poder-li fer dibuixar una paràbola que acabava prop de l'escaire. Mapi ha aixecat les mans com dient-se a ella mateixa: "Va, home, va!" Mapí León és així, excepcional i sorprenent, a vegades fins i tot per a ella mateixa.

El Barça s'ho estava passant d'allò més bé sobre la gespa. Per fi ha arribat el partit on les coses surten. La pilota va i ve, llisca sobre el verd del Camp Nou amb delicadesa. I així, amb una nova acció col·lectiva, el Barça ha marxat al descans amb la segona diana de Rolfö, que ha aprofitat una centrada de Graham Hansen per, a boca de canó, ampliar l'avantatge.

Diversió i golassos en el segon temps

Quan les blaugranes són felices sobre la gespa, és impossible guanyar-les. Pel gaudi dels 54.667 aficionats que han pintat de blaugrana les graderies del Camp Nou, el Barça ha sortit a passar-s'ho bé en el segon temps. Sense pressions, a disfrutar. I Asisat Oshoala ha trigat tot just 30 segons a treure's l'espina que li va quedar clavada a Roma. Després d'una jugada marca de la casa d'Aitana Bonmatí, la nigeriana ha acompanyat l'esfèrica al fons de la porteria. A l'Olímpic no hi va haver manera. Ho va intentar de totes les maneres possibles, però res. No tenia el dia, la davantera. Arran d'un parell d'errades individuals, el seu cap es va bloquejar i li va jugar una mala passada; ja va ser impossible treure-la del lloc fosc on es va endinsar. Aquest dimecres, al Camp Nou, Oshoala ha aconseguit redimir-se.

Quin goig veure aquest Barça. Els somriures, presents a les cares de totes les jugadores blaugranes, feien presagiar que la festa no havia acabat. I Patri Guijarro, reina de la rauxa al vestidor, no podia faltar. Després d'una errada de la defensa romana, la de Palma ha sigut múrria i, amb un cop de cap, ha firmat la maneta que deixava totalment sentenciada l'eliminatòria. El conjunt italià ha signat, però, el gol de l'honor al minut 57 amb el beneplàcit de la defensa culer i una Sandra Paños gairebé immòbil sota pals. Amb una nova golejada a la butxaca i somriures d'orella a orella, el Barça ja espera rival a les semifinals de la Champions.

stats