Barça Femení

Un Barça poc efectiu pateix contra la ventafocs de la Champions (1-2)

Les blaugranes assalten Noruega i deixen ben encaminat el pas a les semifinals abans del partit al Johan Cruyff

Les jugadores del Barça celebrant el primer gol d'aquesta nit

BarcelonaBilbao és cada cop més a prop. Ni la pluja, ni el fred ni la gespa artificial han estat rivals per a un Barça que, tot i haver dominat el partit de cap a peus, ha vist com a vegades se li ha complicat. Tot i ser una eliminatòria de Champions a doble partit, en què mai es pot donar un resultat per vàlid, Graham Hansen i Salma Paralluelo han fet els deures i han deixat el bitllet a semifinals pràcticament segellat després d'imposar-se per 1 a 2 al Brann de Bergen.

El Barça, a priori, semblava haver tingut sort amb el sorteig dels quarts de final de la Champions, que el va emparellar amb les noruegues, el rival amb menys renom de tots els possibles. De fet, comptaven amb el coeficient més baix de tots els equips classificats. Un equip que tot just participa per segona vegada a Europa en la seva història. Al davant, un Barça que ho fa per novena vegada consecutiva. “Ens posen l'etiqueta de favorites per ser les vigents campiones, però nosaltres sabem que és molt difícil guanyar cada partit”, deia Giráldez abans del partit. Què ha de dir? Tot i que no li falta raó. Aquesta pressió no afecta ni l'staff ni les jugadores. Avui, amb un joc molt seriós tot i que poc efectiu, s'ha endut un resultat favorable cap a Barcelona.

Superioritat sense encert

Amb un onze de gala, sense relaxacions malgrat ser una eliminatòria de 180 partits, el Barça ha sortit decidit a sentenciar el pas a les semifinals. I no li ha anat malament. Al cap de deu minuts de partit ja anava de cara gràcies a un gol de Graham Hansen després d'un servei de córner assajat. El ritme no ha decaigut i les ocasions han estat recurrents, tot i que cap més ha acabat en gol. Pel que fa al Brann, no ha renunciat en cap moment al seu estil de joc, sortint amb la pilota controlada i una gran acumulació de jugadores en defensa.

Quan faltaven cinc minuts pel descans, davant la sorpresa dels 4.000 aficionats, en la primera arribada de les locals, la pilota ha acabat al fons de la xarxa. Una mala transició defensiva de les blaugranes ha deixat totalment sola Kvamme, que ha col·locat la pilota per l'únic forat possible de la porteria de Cata Coll. Un resultat que, de moment, no feia justícia. Conscient d'això, la capitana ha celebrat el gol com ha pogut: amb les mans al cap i amb cara d'incredulitat.

Aurora Mikalsen, providencial sota pals, ha evitat la golejada blaugrana durant els primers 45 minuts. El Barça ho ha continuat provant, sense sort. Fins a 22 ocasions que han quedat en un no res. La més clara, un xut d'Irene Paredes que s'ha estavellat al travesser abans d'arribar al descans.

Així ha estat el gol i la celebració de l'empat

A l'hora de la veritat, el Barça ho sentencia

Amb l'empat al marcador, la comoditat del Brann sobre el terreny de joc ha augmentat, amb possessions llargues i alguna intimidació a Cata Coll. El Barça patia sobre el terreny de joc, però, finalment, ha arribat el segon. La màgia i la qualitat s'han sobreposat al plantejament i una triangulació entre Graham, Aitana i Salma ha desencadenat un gol de l'extrem internacional, que s'ha tornat a avançar. Les de Giráldez ho han continuat intentant, però el marcador no s'ha mogut més. La superioritat individual, sumada a la fam del Barça, ha acabat decantant un partit que caldrà lligar la setmana que ve al Johan Cruyff. Abans, el clàssic contra el Reial Madrid, diumenge a les 18:00 h.

• Brann: Mikalsen; Kvamme, I. Stenevik, M. Ostenstad, J. Tynnilä, M.B. Lund; Haugland, Kielland (J. Renmark 79'); Gaupset (Svendheim 79'), Engesvik (A. Eikeland 56') i Crummer (A. Aahjem 79'). Entrenador: Martin Peter Ho.
    • Barça: Cata Coll; L. Bronze, I. Paredes, Engen, O. Batlle (Rolfö 72'); Walsh, Aitana, Patri (Alexia 72'); Mariona (C. Pina 79'); Graham Hansen, Salma Paralluelo i Mariona. Entrenador: Jonatan Giráldez.
    • Gols: 0-1 Graham (10'), 1-1 Kvamme (40'), 1-2 S. Paralluelo (71')
    • Targetes grogues: R. Engesvik (46'), J. Tynnilä (74').