Barça

El Barça segueix demostrant a Europa per què és campió (4-0)

Les blaugranes superen amb facilitat un Hoffenheim desbordat i sense recursos

Les jugadores blaugranes celebrant un gol contra el Hoffenheim

Sant Joan DespíAssistir al Johan Cruyff per veure un partit de les blaugranes és viure un déjà-vu. Domini, control i diversió per part de les culers, mentre que els seus oponents, tant a la Lliga com a la Champions, s'han de resignar a tancar files i parar l'hemorràgia. La víctima de la tercera jornada de Lliga de Campions, el segon matx a l'estadi blaugrana, ha sigut el Hoffenheim. El conjunt de Jonatan Giráldez s'ha imposat amb autoritat i solvència (4-0), i gairebé té sentenciat el seu pas a la ronda següent de la competició europea.

Davant d'un Hoffenheim incòmode, que no ha pogut tenir ni controlar l'esfèrica i que no s'ha vist capacitat per sobrepassar el mig camp, les blaugranes han imposat la seva llei. Des dels primers instants el conjunt de Jonatan Giráldez s'ha apropiat de la pilota i s'ha col·locat sobre la gespa del Johan ubicant Irene Paredes, l'última defensa, passat el cercle central, en el terreny de l'equip alemany. Totalment ofensives, les culers han fet servir la banda dreta per aproximar-se a la porteria de Tufekovic mitjançant una estel·lar Lieke Martens.

La neerlandesa ha gaudit com una nena al pati de l'escolta. La davantera ha jugat corrent amunt i avall sobre el verd del Johan. Ha disfrutat de cada minut sobre la gespa, com si es tractés d’un joc de nens, com si fos un passatemps i no pas un partit de la màxima categoria europea. La neerlandesa vol tornar a aixecar aquella copa que va abraçar amb el somriure d'una nena el dia de Reis. Vol tornar a ser la millor, i per aconseguir-ho no té una millor via que sortir al camp a disfrutar.

Precisament de les botes de la davantera ha nascut el primer gol de les blaugranes. Amb una centrada des de la línia de fons, Martens ha habilitat Jenni Hermoso, que ha rematat de cap, totalment a plaer, sola davant la portera i lliure de marca, per sumar la primera diana al lluminós en el minut sis de partit. Mentre el Hoffenheim començava a assumir que no aconseguiria pispar la pilota a les tricampiones, el Barça anava plantant el seu camp base més a prop de la porteria de Tufekovic quan Alexia ha tirat de galons i s'ha posat l'equip a l'esquena per sentenciar el matx.

La rialla de Martens enceta el camí

La capitana blaugrana ha agafat la pilota en la frontal de l'àrea després d'una falta sobre Martens per signar el golàs de la jornada en el minut vint. Amb una canonada des de la mitja lluna, la de Mollet del Vallès ha desfet les teranyines de l'escaire dret amb un potent xut amb l'esquerra que ha fet aixecar els aficionats culers presents al Johan Cruyff. De fet, Tufekovic somiarà aquesta nit amb Alexia Putellas. Per si no n'hi hagués prou amb el canó que ha col·locat a la cantonada de la porteria, l'alemanya no ha pogut aturar un xut de la de Mollet quan la pilota se li ha escorregut entre els dits, per acabar passant-li entre les cames per entrar, tot i la desesperació de la portera. Malgrat la golejada, la portera ha sigut la jugadora del partit per al conjunt alemany que ha evitat que la sagnia fos més gran.

Com comença a ser habitual, la segona meitat ha sigut un mer tràmit. L'atac de les blaugranes ha sigut poc contundent en els metres finals, davant una Tufekovic que cada cop s'ha fet forta sota pals. Ocasió rere ocasió la portera alemanya ha aturat tots els xuts entre els tres pals de l'equip local durant la primera mitja hora del segon temps, fins que en el 74 Marta Torrejón, de cap, ha ampliat l'avantatge de les culers. Ha arribat el moment de fer rotacions. Giráldez ha volgut donar minuts de descans a les seves indiscutibles, com Aitana o Patri, i fer entrar en el terreny de joc Ingrid Engen, menys rodada per la lesió patida a l'inici de la temporada. El tècnic blaugrana ha fet esclatar en aplaudiments les graderies del Johan quan, en el 85, ha fet debutar Ona Baradad al substituir Marta Torrejón. La de La Masia, amb només disset anys, és la primera futbolista que debuta en l'era Giráldez amb el primer equip blaugrana.