Barça Femení

L'Atlètic de Madrid paga els plats trencats del Barça en el vertader clàssic femení

Un gol de Salma Paralluelo i un altre de Vicky López recuperen el somriure blaugrana després d'una setmana complicada

3 min
Salma Paralluelo celebrant el gol inicial del Barça

Sant Joan DespíEl Barça ha solucionat amb un triomf pràctic (2-0) la recta final del seu Tormalet contra un Atlètic de Madrid en dinàmica ascendent. Abans que Florentino Pérez comprés la plaça de la Lliga F i fundés la secció femenina del Reial Madrid, les blanc-i-vermelles i el Barça eren qui es repartien els títols estatals. Ara, però, les matalasseres passen per un període de construcció tot i continuar sent referents en el panorama estatal, com han demostrat avui aguantant l'1-0 al conjunt blaugrana fins al minut 76.

L'ambient familiar en aquest diumenge solejat s'ha vist reflectit sobre el terreny de joc. Els aniversaris de Jana Fernández, encara en període de recuperació de la seva lesió, i Graham Hansen s'han sumat al retorn d'Ana-Maria Crnogorčević a l'Estadi Johan Cruyff després d'haver abandonat l'entitat catalana aquest estiu. En aquest duel entre primeres i quartes classificades, el Barça estava obligat a endur-se els tres punts després de la seva Setmana Tràgica particular. L’empat a casa contra el Llevant, el primer després de 80 partits com a locals a l'Estadi Johan Cruyff, i l’enrenou a tres bandes entre Alexia Putellas, la selecció espanyola i el club a causa de la seva convocatòria per a la Nations League malgrat seguir lesionada han estat l’epicentre de l’actualitat culer els últims dies.

Així ha estat el gol inicial de Salma Paralluelo

El partit ha estat molt semblant als últims enfrontaments del Barça. Clar domini local, però sense èxit entre els tres pals. En aquest aspecte, sembla que els entrenadors rivals li han pres la matrícula al plantejament de Jonatan Giráldez a l'hora de repoblar un doble bloc defensiu sense descosits impossibilitant les triangulacions entre les jugadores blaugranes. Aitana, Clàudia Pina i Graham Hansen, la més participativa en atac, han estat les principals encarregades de posar la por al cos a Lola Gallardo, la portera titular matalassera.

A la mitja hora de joc, la davantera noruega, mitjançant una genialitat, ha intentat emular el famós gol de Messi contra el Getafe al Camp Nou. Aquest cop, però, sense sort. Tot l'atac ha recaigut en les botes de Graham Hansen, però la velocitat de Salma Paralluelo ha servit per sorprendre l'esquena de la defensa i enviar la pilota al fons de la xarxa.

Bronze s'ha salvat de l'expulsió

Encara abans d'arribar al descans, l'àrbitra ha perdonat l'expulsió a Lucy Bronze, que a la desesperada ha comès una faltà tàctica al límit de l'àrea. Just a la línia. El xut d'Eva Navarro ha sortit lleugerament per sobre del travesser. Ja a la segona part, la qualitat individual del Barça i l'estratègia de Giráldez s'han sobreposat al canvi de plantejament de Jesús Cano, que ha vist com les locals posaven una marxa més.

Durant el transcurs de la setmana, el terme reacció ha estat el que més s'ha sentit a Can Barça després de l'empat davant del Llevant. I això és el que s'ha vist avui al terreny de joc. Un constant atac i gol ha trobat recompensa a falta d'un quart d'hora de joc. A conseqüència de la pressió, la defensa madrilenya s'ha anat enfonsant i debilitant. I, en una de les múltiples ocasions blaugranes, després d'una centrada lateral de Graham Hansen i un xut centrat d'Ona Batlle, el refús ha quedat a les botes de Vicky López. Tan sols ha hagut d'empènyer la pilota al fons de la porteria per situar el 2-0 final.

Temps per recarregar les piles

Ara és el torn de la final a quatre de la Nations League, amb vuit jugadores blaugranes en la convocatòria de la selecció espanyola. Destaca la presència d'Alèxia, que encara no ha rebut l'alta mèdica. D'aquesta manera, el Barça posa punt final al tram més llarg i exigent de la temporada fins ara, amb dotze partits disputats en poc menys de quaranta-cinc dies entre Lliga, Copa, Supercopa i Champions.

    • Barça: C. Coll; L. Bronze, I. Paredes, Engen, O. Batlle; Patri, Aitana, Clàudia Pina; Salma, Brugts, Graham Hansen. Entrenador: Jonatan Giráldez.
    • Atlètic de Madrid: L. Gallardo; Sheila, Cinta del Mar, C. Menayo, Ainhoa; Xènia Pérez, V. Boe, Gabriela; Eva Navarro, L. da Silva, Rasheedat. Entrenador: Jesús Cano.
    • Gols: 1-0 S. Parallulelo (39'), 2-0 Vicky López (76').
    • Àrbitra: Olatz Ribera.
    • Targetes grogues: Lucy Bronze (45'), Ana-Maria Crnogorčević (54').
    • Targetes vermelles: Cap.
    • Estadi: Johan Cruyff. 5.289 espectadors.
stats