Barça
Esports Barça Femení 03/02/2024

Lucy Bronze, disposada a renovar amb el Barça encara que sigui a la baixa

Tant Alexia Putellas com el club blaugrana tenen com a prioritat arribar a un acord per seguir junts

Marc Gironès
4 min
Lucy Bronze, jugadora del FC Barcelona

BarcelonaOmnipresent: adjectiu. Present a tot arreu al mateix temps. Paraula que sens dubte reuneix les qualitats de Lucy Bronze, lateral del Barça influent en atac, en defensa i en la creació del joc. Per palmarès, una de les millors defenses de l'etapa contemporània del futbol: set lligues domèstiques, quatre Champions, una Eurocopa i un premi The Best, entre d'altres, ja són a la seva vitrina després d'una prolífica carrera en què ha vestit les samarretes de l'Olympique de Lió, el Manchester City i el Barça, entre d'altres. Probablement, aquests tres equips són els més cèlebres de la darrera dècada.

Clau a l'hora de marcar el gol de l'empat in extremis contra el Benfica dimecres passat, la futbolista britànica de 32 anys, malgrat haver tingut un inici de temporada força desolador, ha anat agafant protagonisme a l'eix de la defensa mentre recuperava la seva millor versió. Aquesta temporada ja suma prop d'una vintena de partits, dos gols i vuit assistències en totes les competicions. I és que la banda dreta de l'estadi Johan Cruyff és seva, amb el permís de Marta Torrejón i Ona Batlle, amb qui probablement l'haurà de compartir quan Fridolina Rolfö torni de la seva lesió i recuperi el lateral esquerre.

El seu futur com a blaugrana, sobre la taula

Pel que fa a la seva continuïtat, amb el pas del temps hi ha hagut un gir de guió gràcies a la seva implicació i bona feina sobre el terreny de joc. Bronze, juntament amb la portera Sandra Paños i Asisat Oshoala, totes dues ja fora dels esquemes del club de cara a la temporada vinent, eren qui tenien més negre seguir a Can Barça. Però tot indica que els camins de l'anglesa i el Barça estan destinats a arribar a un punt comú. La lateral ha expressat en reiterades ocasions la seva estima cap a Barcelona, com a ciutat, i cap al Barça com a institució. La darrera vegada ha estat a Relevo, on va assegurar que el seu desig és continuar vestint de blaugrana: "M'encanta jugar al Barça i al club li encanta tenir-me aquí. Encara no sé què faré en el futur, però el Barça és, definitivament, un equip en el qual m'encantaria quedar-me".

Dit això, aquest diari ha pogut saber que les dues parts tenen la intenció d'arribar al mateix port i el club vol oferir-li una ampliació de contracte per una temporada més, amb la possibilitat d'una altra d'opcional, sempre que la jugadora estigui disposada a acceptar una petita rebaixa salarial. Lucy Bronze va aterrar a Barcelona el curs passat i és una de les jugadores amb la fitxa més alta de la plantilla. Tenint en compte que l'any que ve finalitzen els contractes d'Aitana i Keira Walsh, prioritàries per al club, i que el fair play econòmic del femení computa en el del masculí, la necessitat de fer calaix és imprescindible.

A hores d'ara, però, no hi ha res en ferm, ja que la prioritat és la renovació d'Alexia Putellas, a qui al Barça es considera imprescindible. El club esperarà que torni a gaudir de minuts per asseure's i segellar la seva vinculació. De fet, el mateix Joan Laporta ho va confirmar divendres a El món a RAC1: "Volem que renovi. Ella es vol quedar i nosaltres volem que es quedi dins dels paràmetres del club". Mentrestant, la capitana ha tornat a córrer sobre la gespa després de passar per quiròfan el 27 de desembre passat. El seu retorn als terrenys de joc s'espera que sigui entre finals de febrer i principis de març.

Amb ofertes de l'estranger

Adaptada a la ciutat, a l'entitat i a la plantilla, Lucy Bronze és una peça fonamental dins el vestidor. És l'ànima de la festa i és estimada per totes malgrat no ser una peça imprescindible en els esquemes de Jonatan Giráldez. A causa d'aquest últim punt, Bronze té la possibilitat de seguir les petjades d'Asisat Oshoala i emprendre el seu somni americà particular, ja que compta amb propostes interessants dels Estats Units. També diversos equips de França i Anglaterra han trucat a la seva porta mostrant interès per incorporar-la en el cas que abandoni les files de l'equip català. Bronze és qui té la paella pel mànec i qui haurà de prendre una decisió sobre el seu futur, conscient que segurament enlloc estarà com a Barcelona.

Setmana d'acomiadaments

Dijous va ser el torn d'Asisat Oshoala. Era un secret del domini públic i es va fer oficial: la davantera abandona les files del Barça i es converteix en jugadora del Bay Football Club, de la National Women's Soccer League (NWSL) dels Estats Units. I l'endemà, divendres, va ser Sandra Paños qui va anunciar que deixarà l'entitat catalana a final de temporada després de nou anys defensant la samarreta blaugrana. L'èxit del Barça no s'entén sense la futbolista d'Alacant, que és la portera amb més partits sota pals i amb més porteries a zero del club: 166 en els 270 partits disputats. "Quan miri enrere ho faré amb la satisfacció i la convicció d'haver-ho donat tot per aquest escut. El Barça serà sempre casa meva", va expressar Paños a les xarxes socials.

stats