Barça
Esports Barça Femení 28/03/2023

El retorn de Vicky Losada: "un mes treballant" per controlar les emocions al Camp Nou

L'excapitana blaugrana trepitjarà per primer cop la gespa del temple culer en un duel decisiu entre el Barça i el Roma

3 min
Vicky Losada durant la roda de premsa prèvia al matx de Champions contra el Barça

BarcelonaEl futbol femení europeu ha fet un pas endavant. El nou format de la Champions ha regalat uns quarts de final d'alt voltatge. De fet, cap de les eliminatòries està decidida. Tots els partits d'anada es van resoldre per la mínima, inclòs el Barça-Roma a l'Estadi Olímpic. Tot es decidirà al Camp Nou. El temple culer serà l'escenari d'un matx que escriurà el nom d'un dels dos equips per a les semifinals. "Estar 0-1 et genera una sensació que en qualsevol moment se te'n pot anar el partit, i això és el més bonic del futbol. Això vol dir que els equips cada cop estan més preparats per competir entre els grans i és un punt molt positiu per al futbol femení", ha valorat Sandra Paños en la prèvia.

"És molt positiu que hi hagi igualtat. És important per la visibilitat del futbol femení. El més important és donar visibilitat, partits disputats i bonics, els que et fan gaudir", afegeix la portera culer. No només el Roma, sinó que també el Chelsea, el Wolfsburg i el Bayern han aconseguit plantar cara als històrics líders del futbol femení, com són l'Olympique de Lió i el PSG. Està tot per decidir, i el Barça també haurà de suar per ser a les semifinals de la Champions.

El Barça ve amb una bona dinàmica pel que fa a resultats. Malgrat que el partit a Roma va aixecar dubtes per la falta d'efectivitat i la precipitació, les culers van aconseguir arribar amb avantatge al Camp Nou (0-1). Contra el Reial Madrid dissabte es va repetir el mateix guió. El Barça va guanyar per la mínima. "Les sensacions que tenim a nivell de control de partit són molt bones. A vegades tens més o menys encert en els últims metres, i hem de continuar per la mateixa línia: crear el màxim i sense concedir", es reafirma Jonatan Giráldez abans del matx.

"Estem al Barça i no només és guanyar. Cal donar espectacle perquè el focus mediàtic és resultadista: es mira quantes vegades entra la pilota. Però és injust, perquè veient els últims partits contra el Roma vam ser infinitament millors que el rival i contra el Madrid vam generar el triple d'ocasions. Es parla dels pocs gols perquè es valora quan la portera recull pilota del fons de la porteria i no el que es genera. La meva tasca és rebaixar l'eufòria. Mai des del resultat, sinó des de la gestió del partit", afegeix el tècnic, que celebra tenir el retorn d'Alexia Putellas cada cop més a prop. La capitana encara el tram final de la seva recuperació i ja fa part de l'entrenament amb la resta de la plantilla.

Un retorn molt especial

El partit al Camp Nou suposarà un retorn especial. Vicky Losada, que va ser capitana blaugrana i ara vesteix els colors del Roma, està fent una feina titànica per aïllar els sentiments. "He rebut molts missatges i dono les gràcies. Sempre estaré agraïda a l'afició del Barça. Estic intentant pensar només en la part futbolística perquè estic segura que el de demà serà un partit inoblidable per a mi", va dir en la prèvia. "Fa un mes que faig feina perquè no m'afecti emocionalment el partit. He estat més de deu anys aquí i és casa meva. Al Barça hi ha moltes excompanyes que són amigues, amigues de veritat. Agraeixo moltíssim l'estima de tothom", ha afirmat Losada. "Perdó si no contesto els missatges a tothom, però vull centrar-me en el partit i l'actuació de l'equip", ha bromejat, emocionada.

stats