Primera Iberdrola
Esports Barça Femení 30/10/2021

Retrobament exigent per posar a prova l'hegemonia del Barça

La Reial Societat de Natalia Arroyo és el màxim rival de les blaugranes a la Lliga Iberdrola

3 min
Lieke Martens en l'entrenament previ al matx

BarcelonaEl Barça és l'únic equip que ha guanyat tots els partits a la Primera Iberdrola. Ni l'Atlètic de Madrid ni el Reial Madrid, a priori els dos equips que havien de ser els rivals de les blaugranes aquesta temporada, han aconseguit sumar els 21 punts en les set jornades disputades. Els dos equips madrilenys, a més, no estan fent el paper que s'esperava d'ells: les matalasseres són cinquenes a la taula, i les blanques, tretzenes.

Malgrat aquesta situació, el conjunt dirigit per Jonatan Giráldez té competència aquesta temporada, i serà el seu pròxim rival al Johan Cruyff aquest cap de setmana. La Reial Societat de Natalia Arroyo, segones a la classificació, torna a l'estadi culer (12 h, Barça TV) amb l'objectiu de retrobar-se amb la victòria després de patir l'única derrota de la temporada en l'últim partit abans de l'aturada de seleccions contra el Llevant.

Arroyo i Giráldez són vells coneguts. Els dos tècnics van coincidir en la Federació Catalana de Futbol quan Arroyo comandava la selecció femenina i el míster blaugrana era preparador físic. Des de llavors, la seva relació ha sigut bona, cosa que s'ha pogut veure els diferents cops que s'han vist sobre la gespa en temporades anteriors. Aquesta és la segona temporada de la catalana a la banqueta de l'equip txuri-urdin i, tot i la marxa de les grans estrelles de l'equip, el conjunt basc ha mantingut el seu estil de joc readaptant-se a la seva plantilla.

La temporada passada van plantar cara a l'equip culer al Johan Cruyff, tot i el definitiu i contundent 5-1 final; ara busquen fer el mateix però resistint fins al final del matx sense encaixar gols. "És complicat fer front al Barça. Intentarem triar bé els nostres moments i, dins del seu domini, no sentir-nos massa incòmodes. Sofrint i resistint com a equip", va dir Arroyo en la roda de premsa prèvia al partit.

Giráldez, partint del matx de la temporada passada, ha recordat el perill que genera l'equip txuri-urdin. "És un equip bastant diferent del que estem acostumats tant a la Lliga com a la Champions. És un equip que vol tenir la iniciativa del joc, pràcticament en tots els partits té més la pilota que el seu rival, i els agrada pressionar a dalt", ha reconegut el tècnic.

Lesions de gravetat

L'aturada pels compromisos de seleccions ha acabat d'omplir la infermeria blaugrana. Mariona Caldentey i Bruna Vilamala han sigut les damnificades, i s'han sumat a la baixa d'última hora d'Andrea Pereira. Caldentey estarà allunyada dels terrenys de joc durant tres o quatre setmanes depenent de com evolucioni la fissura del quart metatarsià del peu esquerre, que es va fer durant l'amistós de la selecció espanyola contra el Marroc la setmana passada.

A més, la jove davantera del planter Bruna Vilamala ha tingut encara menys sort i haurà de passar pel quiròfan després que en l'amistós amb la sub-23 patís una ruptura del lligament encreuat anterior del genoll dret. La 19 blaugrana es va lesionar en el minut quatre de partit contra Portugal i va haver de ser evacuada del camp en llitera sense poder contenir les llàgrimes conscient de la duresa de lesió. Vilamala ja es va trencar els lligaments el 2018.

A més de Caldentey i Vilamala, aquest divendres el conjunt de Jonatan Giráldez va sumar una baixa més: Andrea Pereira ha donat positiu per coronavirus. La blaugrana té símptomes lleus i està aïllada a casa seva seguint les directrius establertes. Malgrat les baixes notables, Jonatan Giráldez ha rebut una bona notícia abans l'examen contra la Reial Societat: Claudia Pina, que patia un esquinç en el peu dret, ha rebut l'alta i estarà disponible per al matx contra el seu rival directe en la classificació.

stats