11/07/2016

El Barça aposta per cuidar Messi tot i rebre crítiques

2 min
El jugador del Barça Leo Messi i el seu pare, Jorge, arribant al Palau de Justícia de Barcelona a principis de mes.

BarcelonaLeo Messi continua de vacances a les Bahames, en un complex hoteler exclusiu, lluny de mirades curioses. El futbolista argentí del Barça intenta desconnectar després d’unes dies que l’han deixat trist, segons s’admet al seu entorn. Després de perdre la tercera final en tres anys amb la selecció argentina -dues de la Copa Amèrica, sempre als llançaments de penal, i una del Mundial, a la pròrroga- Messi va decidir abandonar una selecció argentina destrossada per les lluites dins de la Federació. I quan ja era a les Bahames va saber que havia sigut condemnat a 21 mesos de presó per evasió fiscal.

Just quan es va saber aquesta sentència, Albert Soler, responsable de la part esportiva del club i home fort de Josep Maria Bartomeu, va parlar amb el pare. Els Messi van transmetre al club la seva sorpresa, insistint que ells van fer cas dels consells rebuts per uns assessors fiscals que els van aconsellar malament. El club va decidir posicionar-se públicament. Dijous mateix, amb un comunicat. Divendres, organitzant una roda de premsa dels serveis jurídics amb l’excusa de l’arxivament de la causa de DIS contra el Barça i Neymar, però en la qual el portaveu Josep Vives va alçar la veu per defensar l’argentí. I finalment, dissabte, organitzant una campanya de suport al jugador a les xarxes socials.

A l’entorn de Messi es parla de persecució contra ell, cosa que ha encès les alarmes dins del Barça. Javier Mascherano, per exemple, també va comunicar al club que meditava marxar després que al gener acceptés una pena de 12 mesos de presó -que no va complir perquè no té antecedents- per delicte fiscal. Mascherano, molt dolgut amb les persones que l’havien assessorat, va admetre que havia comès dos delictes fiscals el 2011 i el 2012, quan va eludir el pagament d’impostos. És a dir, si comet un altre delicte a l’estat espanyol podria acabar a la presó. I aquest fet el va portar a valorar marxar de la lliga espanyola. El Barça, conscient que cada cop que Messi té problemes diferents clubs estrangers intenten temptar-lo amb ofertes -l’últim, segons la premsa anglesa, el Chelsea-, va voler deixar clar que prefereix defensar l’argentí tot i les crítiques rebudes per una campanya a les xarxes socials que ha provocat un fort debat.

Messi de moment està intentat desconnectar, tant dels problemes judicials com de la selecció. Un grup d’empresaris i dirigents de clubs que volen renovar el futbol argentí ja s’han posat en contacte amb ell per demanar-li que torni a la selecció per poder renovar una federació que ara mateix té un president interí.

Neymar, feliç

Si el Barça necessita cuidar Messi, amb Neymar les coses semblen més tranquil·les. El davanter brasiler va parlar en un acte al seu país i va afirmar que se sent “molt feliç”. “És veritat que tenia diverses propostes sobre la taula, però el meu desig sempre ha sigut quedar-me, mai vaig pensar a marxar del Barça”. Neymar, per cert, ha demanat al club no volar el 15 de juliol a Barcelona per oficialitzar la renovació, ja que vol centrar-se en la preparació dels Jocs Olímpics.

stats