Barça
Esports 19/04/2021

El Barça torna a dependre d'ell mateix per guanyar la Lliga

El Reial Madrid empata a Getafe (0-0) i pot veure's superat pels blaugranes a la classificació

X.H.N.
Messi, celebrant el seu tercer gol a la final de la Copa

BarcelonaEl Barça torna a dependre d’ell mateix per guanyar la Lliga. Si els de Koeman guanyen els vuit partits que tenen pendents, seran campions. Aquesta premissa l’explica el fet que el Reial Madrid malbaratés diumenge, amb un empat a zero, el marge que va aconseguir al clàssic de fa uns dies. Els blancs es queden a tres punts de l’Atlètic de Madrid, que es manté com a líder gràcies a un triomf clar al seu estadi, i tornen a estar a expenses del que facin els seus dos rivals.

El Madrid va acusar les baixes i el desgast en la seva visita al Getafe, que fins i tot podria haver acabat en derrota si no hagués sigut per les intervencions de Courtois sota pals. Els de Bordalás van tenir més i millors ocasions al Coliseum Alfonso Pérez i també van reclamar un penal de Militao a Ángel que Sánchez Martínez no va assenyalar després d’una frugal revisió del VAR. Els de Zidane, molt desgastats per l'esforç dels últims partits, tampoc tindran dies de descans entre setmana, ja que dimecres visitaran el Cadis, un equip que a la primera volta de la Lliga va sumar una sorprenent victòria a Valdebebas.

El Sevilla encara aspira al títol

L’empat del Madrid a Getafe va posar content l’Atlètic de Madrid, que va superar àmpliament la resistència de l’Eibar al Wanda Metropolitano. Tot i les absències per lesió de Suárez i Joao Félix, els de Simeone van esprémer l’olfacte de Correa i Llorente. L’argentí i el madrileny van fer dues dianes cadascun i Carrasco va arrodonir la golejada que allunya una mica més l’Eibar de l’objectiu de la permanència. Els de Mendilibar no aixequen cap, però encara tenen esperances de remuntada després de la derrota de l’Osca. Estan a quatre punts de la salvació a falta de set partits per disputar-se. La lluita per evitar el descens, que si el València no espavila podria arribar a implicar set equips, promet emocions fortes.

Atlètic de Madrid, Reial Madrid i Barça són els tres principals candidats al títol, però no els únics. Amb els números a la mà, el Sevilla s'apunta a les opcions de sorpasso. Després de guanyar a Sant Sebastià (1-2), els de Julen Lopetegui veuen el liderat a sis punts, es col·loquen a tres del Madrid i només a un del Barça, tot i que els blaugranes tenen un partit menys que recuperaran a finals d'abril contra el Granada al Camp Nou. En dies de debat intens sobre la creació d'una Superlliga europea amb els millors clubs del continent, la Lliga espanyola viu una de les edicions més trepidants dels últims anys. És una llàstima que els aficionats no puguin gaudir dels partits als estadis.