BARÇA
Esports 05/05/2020

Wagué, el primer dels jugadors cedits pel Barça que torna al Camp Nou

El club tenia cedits 10 futbolistes

i
Toni Padilla
2 min
Moussa Wague jugarà cedit al Niça

BarcelonaEl lateral internacional senegalès Moussa Wagué, cedit pel Barça al Niça al gener, tornarà a Barcelona aquests dies, ja que amb el campionat francès finalitzat, el club de la Costa Blava ha decidit no exercir l'opció de compra que tenia. Si el Niça hagués pagat mig milió d'euros, més variables, hauria pogut comprar el senegalès, però ha preferit no fer-ho.

Moussa Wagué, de 21 anys, havia jugat sis partits entre la Lliga i la Champions durant els primers mesos de la temporada 2019/20, abans de ser cedit. Però al Niça no es va fer amb la titularitat, ha jugat cinc partits amb un club que ha finalitzat la lliga en la cinquena posició, amb opcions de jugar a Europa la pròxima temporada en funció de com acaben la Copa i la Copa de la lliga, competicions que encara no han acabat oficialment a França. La lliga, en canvi, sí que ha acabat.

El Barça tenia 10 jugadors cedits aquesta temporada, molts dels quals poden ser claus per reforçar l'equip la pròxima temporada, ja que amb el nou context econòmic provocat pel covid-19 el Barça no podrà fer gaires fitxatges. Alguns d'aquests jugadors podrien entrar en operacions els pròxims mesos.

Pendents de Coutinho

El cas més complex és el de Philippe Coutinho, cedit al Bayern. El club alemany té una opció de compra per fitxar-lo per 120 milions d'euros, però no pagarà aquesta xifra, motiu pel qual Coutinho tornarà al Barça aviat. Amb 27 anys, el fitxatge més car de la història del Barça no va triomfar al Camp Nou, així que el club escoltarà ofertes. Si no n'hi ha cap de prou interessant a nivell econòmic, Coutinho es quedaria.

Qui també tornarà d'alemanya és el defensa central Jean-Claire Todibo, cedit al Schalke 04 aquest gener. Todibo es pot quedar a Gelsenkirchen si el club paga 25 milions, però el Barça creu que difícilment serà així, ja que ara la majoria d'equips volen estalviar, perquè el covid-19 ha provocat un descens d'ingressos i la caiguda dels preus dels jugadors. Si 25 milions podia semblar una xifra raonable al gener, ara ja no ho és.

Un dels jugadors que segurament tornarà per quedar-se és Aleñá, cedit al Betis, tot i que el club andalús estaria encantat de poder fitxar-lo. El Barça, però, tampoc descarta oferir-lo a un club que estigui disposat a fitxar-lo dins d'una operació com la de Lautaro Martínez, el davanter argentí de l'Inter. Al Celta juga Rafinha, que té una clàusula de rescissió de 16 milions.

Els altres cedits són Miranda, a qui encara li queda un any de cessió al Schalke 04 però que podria canviar de destí, Oriol Busquets, que ha jugat a un gran nivell al Twente i ha rebut ofertes, el brasiler Matheus, que era al Valladolid i segurament serà cedit de nou, i el portuguès Trincao, fitxat de l'Sporting de Braga, on ha seguit cedit. I finalment Marc Cucurella, cedit al Getafe, que vol quedar-se amb aquest lateral reconvertit a extrem. Si el Getafe no paga sis milions, el jugador tornaria al Barça. Però el club madrileny sembla disposat a fer-ho.

stats