BARÇA
Esports Barça 21/02/2015

El Barça perd amb el Màlaga i torna a demostrar que el seu mal és de futbol (0-1)

El conjunt de Luis Enrique desaprofita l'oportunitat de situar-se líder momentani i trenca la ratxa d'11 victòries seguides

Albert Llimós
Luis Suárez, després de rebre una falta

BarcelonaEl Barça ha desaprofitat l'oportunitat de col·locar-se líder momentani de Primera i ha perdut 0 a 1 amb el Màlaga en un dels pitjors partits del conjunt blaugrana durant els darrers anys al Camp Nou. L'equip de Luis Enrique no ha posat a prova Carlos Kameni, que ha passat totalment desapercebut per l'estadi. Messi ha estat desaparegut i el conjunt català podria tornar-se a posar a quatre punts del Reial Madrid si els blancs sumen aquest diumenge els tres punts contra l'Elx. El Barça ha tornat a evidenciar que té problemes de futbol, quan ha de portar la iniciativa i generar perill contra un equip ben col·locat al darrere. Si no pot córrer, ni apareix l'estratègia, es troben a faltar els automatismes i el joc posicional.

El conjunt de Luis Enrique ha sortit a l'estadi sense la intensitat de les darreres setmanes, i la falta de tensió ha derivat en el gol inicial del Màlaga. Pilota franca per a Dani Alves, que tancava la defensa, i la seva passada cap a Claudio Bravo ha quedat curta. Juanmi, el més llest i ràpid de la classe, s'ha avançat al porter xilè i ha fet el 0 a 1 al minut 7 de partit. Com si el Barça fos conscient de la seva superioritat, ha tardat molt a fer pujar les revolucions del duel, i pràcticament no ha incomodat la porteria de Carlos Kameni. Amb Busquets, Iniesta i Rafinha a la medul·lar, el conjunt blaugrana no ha tingut un joc fluid, i els primers 30 minuts s'han esfumat sense gran perill. Només Rafinha amb un remat que ha salvat sota pals Weligton ha posat en problemes l'equip de Javi Gracia. La millor ocasió, de fet, ha caigut del bàndol andalús amb un gran contraatac que ha conduït Samuel i ha acabat Horta, que s'ha trobat amb els punys de Bravo.

El partit ha transcorregut enmig d'un ambient enrarit. Al gol sud els aficionats dels grups d'animació han protestat contra la LFP, que va acusar els Almogàvers de proferir crits contra Cristiano Ronaldo. Els grups no han començat a animar fins al minut 12, amb càntics contra Javier Tebas, president de la LFP, i posteriorment amb sorna han cridat "Cristiano no bebe agua", en al·lusió al presumpte càntic pel qual s'ha posat el Barça en el punt de mira: "Cristiano es un borracho". La segona gran ocasió local ha arribat al minut 38, una passada filtrada de Messi que Iniesta ha rematat sense convicció amb el cap a les mans del porter camerunès.

Kameni, absent

A la represa, el conjunt català ha incrementat la intensitat i s'ha acostat amb més sensació de perill a les immediacions de l'àrea del Màlaga. Tot i això, les ocasions han tardat a arribar i els andalusos han estat els primers d'avisar amb un remat creuat de Castillejo. Carlos Kameni ha passat desapercebut, sense haver d'exhibir-se en cap aproximació local. Luis Enrique ha intentat sacsejar l'equip amb l'entrada de Rakitic per Rafinha, sacrificat en les tasques defensives però poc participatiu en atac. Els plans del tècnic asturià no han tingut l'efecte esperat, i ha tornat a moure fitxa dibuixant una defensa de tres amb Piqué, Mathieu i Mascherano, que ha entrat per Alves.

Els jugadors del Barça han intentat fer la guerra pel seu compte, però no han pogut superar mai l'entramat dibuixat per Javi Gracia. Pedro ha tingut la millor ocasió després de rebre una passada de Neymar –molt actiu però erràtic–, però la rematada del canari s'ha estavellat a la part lateral de la xarxa. Els futbolistes locals han acabat desesperats, amb Piqué com a davanter centre, i protestant molt davant l'àrbitre Juan Martínez Munuera.