Barça-Arsenal
Esports Barça 08/03/2011

Messi i Xavi classifiquen el Barça per als quarts de final (3-1)

Dos gols de Messi (45'+3 i 70', de penal) i un de Xavi (69') capgiren l'eliminatòria i fan que el Barça sigui al sorteig dels quarts de final del proper 18 de març a Nyon

Nuria García
Messi, abraçat pels companys per celebrar el gol contra Arsenal / EFE

BarcelonaEl Barça ha aconseguit classificar-se per als quarts de final de la Lliga de Campions amb dos gols de Messi (un d'ells, de penal) i un altre de Xavi. Amb patiment, però els blaugranes hi seran al bombo del proper dia 18 de març a Nyon on es sortejaran els quarts de final de la màxima competició europea.

En els primers minuts, el Barça ha gaudit de diverses ocasions per avançar-se en el marcador. En elles, en una falta servida a la dreta de la punta d'atac del Barça per Alves, el porter visitant Szcezsny s'ha lesionat blocant la pilota i ha demanat el canvi (18'). El seu lloc a l'equip l'ocupa ara Almunia.

El Barça ha seguit pressionant i, quan s'havia superat la mitja hora de joc, Adriano ha fet un centre xut que s'ha estavellat al pal (35'). El Barça persegueix el gol i sovinteja amb insistència la porteria d'Almunia i ja ho diuen, que qui cerca, troba. Leo Messi, just abans del descans, ha desencallat el partit. Iniesta ha fet una gran assistència pel davanter argentí, que ha fet un barret increïble a Almunia, i ha afusellat la porteria buida (45'+3).

Després del pas pels vestidors, el guió del partit no ha canviat. Això sí, els blaugranes han vist com se'ls girava la sort en contra quan, a la sortida d'un córner, Sergio Busquets s'ha fet un autogol (52'). El partit s'ha convertit en un atac constant del Barça, i més quan l'Arsenal s'ha quedat amb deu després de l'expulsió per doble amonestació (55') de Van Persie.

En un minut, el Barça ha remuntat el partit i l'eliminatòria, i s'ha apropat als quarts de final de la Lliga de Campions. Primer Xavi (69') ha superat Almunia després d'una gran jugada individual d'Iniesta. La pilota ha passat per Villa i Xavi no ha perdonat davant el porter. I tot just un minut més tard, Koscielny ha fet un clar penal sobre Pedro i Messi no ha desaprofitat la pena màxima. L'argentí ha xutat el penal amb una tranquil·litat impressionant (70').

En els darrers minuts, els blaugranes han seguit disposant d'ocasions, mentre que l'Arsenal, tot i els canvis, no ha pogut fer res per capgirar l'eliminatòria que, abans d'aquest partit de tornada, dominava gràcies al 2-1 de l'anada.

BARÇA 3

ARSENAL 1

Barça: Valdés, Alves, Busquets, Abidal, Adriano (Maxwell 90'), Mascherano (Keita 88'), Xavi, Iniesta, Pedro, Villa (Afellay 81') i Messi

Arsenal: Szcezsny (Almunia 18'); Sagna, Djorou, Koscielny, Clichy; Diaby, Cesc (Bendtner 77'), Wilshere, Rosicky (Arxavin 73'), Nasri, i Van Persie.

Gols: 1-0 (45'+3) Messi. 1-1 (52') Busquets, en pròpia porta. 2-1 (69') Xavi. 3-1 (70') Messi.

Àrbitre: Massimo Busacca (suïs). Targetes grogues: Koscielny (15'), Sagna (28'), Wilshere (36'). Targetes vermelles: al visitant Van Persie (55') per doble amonestació.

Públic: 95.486 espectadors al Camp Nou. Segona millor entrada de la temporada, per darrera de la del partit de Lliga contra el Reial Madrid.