BARÇA

El Barça, als quarts de final de la Champions per vuitè any consecutiu

El Barça elimina el City i accedeix als quarts de final de la màxima competició europea per 18a vegada en la seva història: 14 vegades a la Lliga de Campions i 4 a la Copa d'Europa

El Barça s'ha classificat per als quarts de final de la Lliga de Campions, després d'eliminar al Manchester City aquest dimecres al vespre. La d'aquesta temporada serà la vuitena aparició consecutiva del Barça en aquesta fase de la Lliga de Campions, en la qual l'any passat va caure a mans de l'Atlètic de Madrid.

L'última vegada que els blaugranes no van accedir als quarts de final de la màxima competició europea es remunta a la temporada temporada 2006-2007. Amb Frank Rijkaard a la banqueta i Ronaldinho com a líder de l'equip, el Barça va ser eliminat pel Liverpool, amb derrota inclosa al Camp Nou (1-2).

En total, des que la màxima competició europea va canviar el format (de Copa d'Europa a Lliga de Campions la temporada 1992-1993), el Barça s'ha classificat per als quarts de final en 14 ocasions en 23 edicions, de les quals el Barça n'ha disputat 20. Abans del canvi de format, quan la competició continental per excel·lència s'anomenava Copa d'Europa, els blaugranes només havien arribat als quarts en quatre ocasions. De totes maneres, es disputava des de l'inici en format d'eliminatòries i només hi accedien els campions de lliga, amb la qual cosa els filtres per arribar a rondes avançades eren més exigents.

En la comptabilització global, doncs, el Barça ha arribat a 18 quarts de final de la màxima competició europea, ja sigui en Copa d'Europa o en Lliga de Campions (Champions).