BARÇA

Els socis prenen la iniciativa i demanen que els aficionats vesteixin de groc a la final de Copa

El Barça ja ha decidit que no durà a terme cap acció de protesta i complirà amb el protocol

Després que el Barça confirmés als socis que no duria a terme cap acció de protesta durant la final de Copa i que compliria amb el "protocol institucional", han sigut els socis i aficionats els que han pres la iniciativa perquè s'utilitzi la final de Copa per protestar pels presos polítics i per l'aplicació de l'article 155.

Diferents penyes i associacions han fet una crida perquè els aficionats vagin vestits o bé amb la samarreta de la senyera o bé amb alguna peça de color groc, i que l'ensenyin especialment quan soni l'himne d'Espanya, abans del partit.

Aquesta iniciativa, promocionada a les xarxes amb l'etiqueta #grocalafinal, la signen més de quaranta penyes, a més de les associacions Seguiment FCB, Manifest Blaugrana, Un Crit Valent i l'Associació de Defensa dels Drets dels Socis del Barça.

El Barça complirà amb el "protocol institucional"

Dies enrere la directiva blaugrana va decidir no dur a terme cap acció de protesta ni posicionar-se políticament durant la final de la Copa del Rei. D'aquesta manera, complirà amb tot el protocol del partit, tant a la prèvia com durant l'enfrontament. Per tant, els directius seran a la llotja del Wanda Metropolitano i els jugadors disputaran la final amb una de les samarretes oficials de la temporada, i es descarta la possibilitat de jugar amb l'equipació de la senyera.

Aquesta va ser la resposta del club a la petició que havien fet alguns socis, que reclamaven un gest de l'entitat de suport als presos polítics o en contra de l'aplicació de l'article 155. Algunes peticions s'havien fet a través de les xarxes socials i d'altres per escrit.

En aquest últim cas, el club va respondre als socis mitjançant una carta. En una d'elles, a la qual va tenir accés l'ARA, el club justificava la decisió de no fer cap gest durant la final de Copa. La missiva la firmava Pere Jansà, director de l'àrea social, i està escrita en nom del president, Josep Maria Bartomeu.

El text començava recordant que el Barça ja s'ha posicionat "en defensa de la llibertat d'expressió i del dret a decidir" i que sempre ha "fet costat a les institucions i al poble de Catalunya". Però considera que no ha de fer cap gest concret durant la final.

Pel que fa a la petició de no ser a la llotja, el text parlava de la "responsabilitat" de la directiva i que el club "ha de saber estar sempre a l'altura de la institució", a més d'oferir "les millors mostres de cortesia i respecte", tant amb els altres clubs com amb les institucions organitzadores de les competicions. Per aquest motiu, assegurava la carta, "el FC Barcelona serà present a la llotja presidencial en el nivell institucional que li pertoca".

D'altra banda, i sobre la petició que el Barça jugui la final amb la samarreta de la senyera, el club justificava que "aquesta opció no és possible" ja que aquesta equipació "no consta com a cap de les 3 inscrites i presentades" a la Federació Espanyola per a aquesta temporada.

Més continguts de