BARÇA

L'estelada i Qatar Airways, innegociables per a Bartomeu

Bartomeu inicia el seu parlament davant dels compromissaris defensant la presència d'estelades al Camp Nou i ataca la UEFA

Sense fer-hi cap referència, amb només uns segons de parlament per deixar pas a un vídeo, Josep Maria Bartomeu ha llançat un missatge clar a favor de la presència d' estelades al Camp Nou. "Semblen d'èpoques passades", ha sentenciat el president, en referència a les dues sancions que la UEFA ha imposat al Barça per la presència d'estelades a la final de la Champions a Berlín i en el partit contra el Bayer Leverkusen del 29 de setembre. En el vídeo, que ha rebut el suport massiu de l'assemblea, hi apareixien seguidors del Barça dels últims trenta anys amb aquesta bandera.

Bartomeu ha estat més de 10 minuts parlant del tema UEFA, en un inici diferent dels parlaments que acostumen a fer els presidents del Barça en l' assemblea de compromissaris. "Una sanció que atempta contra un dels drets més bàsics, el de la llibertat d' expressió", ha dit el mandatari blaugrana, que ha volgut remarcar que l'estelada és un "símbol que no pot ofendre ningú, un símbol que és present a la nostra societat des de fa molt temps". Per a Bartomeu, la sanció de la UEFA respon a una "norma absurda i anacrònica". "Nosaltres diem prou, ja n'hi ha prou", ha sentenciat abans de recordar que la UEFA els va demanar que no presentessin un recurs a la primera sanció i que establissin diàleg: "La UEFA s'ha posat en un bon embolic". Segons el president, si el Barça no hagués optat per la via "pedagògica", el Camp Nou probablement "hauria estat clausurat".

El president blaugrana, davant poc més de 500 compromissaris que s'han donat cita al Palau de Congressos de Barcelona, ha informat també que la Confederació Mundial de Penyes ha iniciat una campanya per portar a la justícia ordinària el cas de les estelades, i que tothom que vulgui s'hi pot adherir.

Després de la part del discurs dedicada al cas de la UEFA, Bartomeu ha fet un repàs del que ha passat aquest últim any, i ha defensat que s'han acomplert els 7 reptes que l'entitat es va fixar en l'assemblea del 2014. "Si es fan bé les coses, serem imparables", ha assegurat Bartomeu, que ha dit que ara toca afegir "valors" als que ja té la institució. "Volem ser el primer equip que guanya dues Champions consecutives", ha explicat després d'assegurar que l'economia del Barça està "cada vegada més sanejada".

Com era previsible, Bartomeu ha fet referència també a les negociacions amb Qatar Airways, un acord que s'havia de ratificar aquest diumenge, però no s'ha inclòs en l'ordre del dia perquè la junta no va tancar l'acord amb l'aerolínia. "És obligació del president i la junta aconseguir la millor proposta per al Barça. El contracte que tingui el màxim valor", ha dit el president blaugrana, que ha volgut deixar clar que van acordar conjuntament amb Qatar Airways seguir negociant: " Els ponts amb Qatar Airways continuen oberts, hem d'estar agraïts del seu suport". Bartomeu ha demanat al soci que estigui "tranquil" sobre aquesta negociació i ha explicat que durant les properes setmanes es convocarà una nova assemblea extraordinària per tractar aquest tema.

Els 34 minuts del parlament els ha tancat Bartomeu amb un missatge de suport a Johan Cruyff, a qui se li va diagnosticar un càncer de pulmó aquesta setmana.