BARÇA

Bartomeu: “El clàssic es jugarà”

El president del Barça, contundent, ho afirma en el tradicional discurs de Nadal

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va aprofitar el tradicional discurs de Nadal a l’Auditori 1899 de l’entitat blaugrana per deixar clar que “el clàssic del proper dimecres es jugarà”. Les accions reivindicatives organitzades per Tsunami Democràtic han alterat els dies previs al partit, que ja ha sigut ajornat un cop. A falta de menys d’una setmana per la disputa del partit des de el club es transmet un missatge de calma recordant que els Mossos d’Esquadra, responsables de la seguretat fora del Camp Nou, han deixat clar que el partit es podrà jugar amb normalitat. A hores d’ara el Barça encara no ha decidit si concentrarà els jugadors, fet poc habitual abans de partits a casa, per facilitar la seva arribada a un estadi que tindrà problemes als accessos, per la petició des de Tsunami Democràtic d’ocupar els carrers al voltant de l’estadi quatre hores abans del partit.

“Sabem el moment d’excepcionalitat social i política en què estem, però el clàssic es jugarà, no es tornarà a ajornar. El Barça prepara aquest clàssic amb tota normalitat, i animo els socis a venir, a donar suport al seu equip, que vinguin amb els amics, en família... com sempre. Intentarem que guanyi l’esportivitat i el suport dels aficionats als jugadors. Hem de fer que el clàssic sigui una festa d’esport, però també de civisme” va dir Bartomeu. Portaveus de Tsunami Democràtic van explicar al programa El món a RAC1 que “nosaltres no hem demanat la suspensió de partit, només que l’estadi sigui un clamor amb el missatge Spain, sit and talk. Seria curiós si la Federació i la Lliga suspenen el partit per segona vegada, potser els interessa”.

Tsunami Democràtic ha demanat al Barça que el missatge Spain, sit and talk sigui visible tant dins com fora del terreny de joc, sense rebre una resposta positiva del club. El Barça, però, recorda que no té competència a l’hora de validar pancartes dins del terreny de joc abans de l’inici del partit, doncs aquí la potestat és de la Lliga, que arriba a controlar cada detall amb risc de multa i també estan supeditats a la Llei de l’esport. Per exemple, el dia del Barça-Mallorca el club local va portar el logo de la Marató de TV3, però no va poder portar el nom de la Televisió, doncs aquesta no té els drets de la Lliga. El Barça sí que ha permès fins ara la presència de pancartes a la graderia, com ja ha fet els darrers anys permetent pancartes d’organitzacions com Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana.

El club blaugrana es mostra tranquil respecte a tot el que pugui passar fora del camp, ja que la policia catalana ja fa dies que prepara el dispositiu per al 18 de desembre i garanteix que el partit es jugarà. La policia ja ha deixat clar que dimecres de la setmana vinent serà als quatre punts exteriors on Tsunami Democràtic ha anunciat mobilitzacions per bloquejar els accessos al Camp Nou. Dins de l’estadi, en canvi, no queda clar que podria passar, més enllà de l’esperada presència de pancartes. Si alguna acció reivindicativa altera el partit sobre la gespa, el Barça seria multat, doncs la seguretat dins de l’estadi és responsabilitat seva. El Barça però, confia en “el civisme dels seus aficionats”.

Al dinar de Nadal, Bartomeu també va recordar que enguany es compleixen 120 anys d’història del club; 40 anys de La Masia; 25 anys de la Fundació del Barça i 10 anys del sextet que va aconseguir l’equip el 2009. Bartomeu també va fer referència als orígens de l’entitat, esmentant la seva fundació al gimnàs Solé i va voler posar en valor l’aniversari de La Masia, que la va definir com “un dels pilars de la nostra història, que marca el passat, el present i, també, el futur ”. Em màxim dirigent blaugrana també va esmentar les tasques de la Fundació per fer una “societat més justa i igualitària”.

15 anys de títols

Bartomeu també va aprofitar el seu discurs per lloar Messi: “Qui hauria de dir que només té sis Pilotes d’Or? N’hauria de tenir moltes més!” El president va destacar que l’argentí va recollir l’herència de Ronaldinho i que el Barça fa 15 anys que “no para de guanyar”: “Hem aconseguit 34 títols en 15 anys, més que cap altre club d’Europa”. Bartomeu també va posar en valor l’aposta pel futbol femení, que considera que cal seguir bastint d’eines per contribuir a la seva millora. El màxim dirigent blaugrana també va tenir unes breus paraules per a l’Espai Barça, concretament pel que fa a la renovació de l’estadi. “La renovació del Camp Nou acabarà el 2024, i serà el millor estadi del món”, va dir Bartomeu, recordant que encara estan pendents d’alguns permisos i d’acabar de resoldre el finançament del projecte més ambiciós del seu mandat.