BARÇA

El Barça presenta la nova FCB Store Canaletes: "És més que una botiga"

És la cinquena botiga que el club gestiona al 100% i conté una rèplica de la icònica font

"Fer una botiga del Barça amb la identitat del Barça". Així explica Juli Capella, l'arquitecte que ha dissenyat de bracet del club la nova FCB Store Canaletes, la cinquena botiga que el Barça gestiona al 100% des que l'any passat va recuperar, en detriment de Nike, el dret a explotar-les. La nova botiga, ubicada al número 124 de la Rambla, a tocar de la font de Canaletes, té 1.900 metres quadrats dividits en tres plantes. "És més que una botiga", afirma Capella buscant el paral·lelisme amb la sentència "Més que un club": "Aquesta botiga s'ha fet pensant en la identitat del Barça, profundament arrelada a Barcelona i a Catalunya".

Tradició i modernitat caminen junts a la nova botiga blaugrana. Una pantalla amb hologrames dels futbolistes del primer equip blaugrana dona la benvinguda, mentre que dos cors (un de grana i l'altre blau) que simulen bategar, dissenyats juntament amb l'escola Elisava, presideixen els dos passadissos que envolten la nau central de la planta zero. La tecnologia i els dissenys moderns que conformen la botiga casen amb els elements històrics l'edifici emblemàtic de la Rambla on se situa, construït a finals del segle XIX i seu, durant els anys 1920, del diari 'Las Noticias'. Allà era on antigament anaven els aficionats blaugranes –juntament amb la redacció d''El Sol'– per conèixer els resultats del seu equip.

La tecnologia i el disseny, aquest últim íntegrament desenvolupat per empreses catalanes, respecten els elements històrics de l'edifici, com ara columnes i diversos treballs de fusta i de marbre, que es poden observar en el seu màxim esplendor a la primera planta, on el Barça ha reservat un espai a productes vinculats amb la imatge de Johan Cruyff i del passat blaugrana. La planta -1 està reservada per als més petits. Un rèplica de la font de Canaletes, feta amb els mateixos motlles que l'original, acompanya la sortida de la botiga.