BARÇA

Bartomeu: "L'etapa que comença avui no és nova, és un punt i seguit"

El nou president del Barça ha tornat a donar les gràcies a Sandro Rosell per la feina feta al capdavant del club

El nou president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha comparegut aquest divendres a la tarda davant la premsa per primer cop després que dijous Sandro Rosell dimitís i ell prengués el relleu. "La meva família m'ha donat suport, ser president del Barça no és una cosa que puguis decidir sol, i fer aquest viatge amb ells al costat és molt important", ha dit.

"Aquest matí m'he reunit amb l'entrenador, amb els jugadors i els capitans del primer equip de futbol i els he explicat què va passar ahir i els he explicat com es reestructura la junta. Els he animat que es centrin en el final de temporada. Som líders a la Lliga i com a jugadors que són tenen al darrere tots els socis que els donen suport", ha dit Bartomeu, que ha explicat que no ha tingut temps de trobar-se amb la resta d'equips de les seccions, cosa que farà en els propers dies.

"Sandro Rosell és una persona molt sincera i jo estic molt orgullós de ser amic seu", ha recordat Bartomeu, que ha tornat a agrair a l'expresident la feina feta al capdavant del club. "L'etapa que comença avui no és nova, és un punt i seguit. És un projecte que es va començar l'any 2010. Nosaltres també som crítics amb nosaltres mateixos i sabem que al llarg d'aquests anys hem fet coses bones i coses no tan bones, sabem que en algunes coses ens hem equivocat, però seguim treballant per buscar l'excel·lència. Al davant ens queden molts reptes, un dels més importants és el referèndum sobre el Camp Nou que farem a principis d'abril", ha afegit.

Preguntat sobre les coses que han fet malament, Bartomeu ha dit que "tothom les té al cap", però que n'han fet "moltíssimes més de bones". "Vosaltres [dirigint-se als periodistes] ens ajudeu a saber quan fem una cosa malament", ha apuntat.

Sobre l'ampliació de la querella –el soci Jordi Cases s'està pensant si querellar-se també contra Bartomeu i Faus–, Bartomeu ha dit: "Si estén la querella contra nosaltres, tindrem una querella. Una querella no vol dir que haguem fet les coses mal fetes. Hem fet tot el que hem fet pel bé del Barça. Però no tenim pensat dimitir de cap manera. Si ens imputen tampoc dimitirem, no pensem dimitir tot i que acabem imputats. Si t'imputen, tampoc vol dir que siguis culpable de res, vol dir que hi ha una investigació. Però nosaltres no farem cap pas enrere, la voluntat de seguir fins al 2016 no la canviarem, ens sentim forts". De fet, Bartomeu ha confirmat que van intentar fer canviar d'opinió Rosell per evitar que dimitís, però que no van poder: "Nosaltres el vam voler fer canviar d'opinió, però va ser impossible, ell ja tenia la seva opinió. Ha dimitit un gran amic i un gran president i nosaltres seguirem fins al 2016 amb el projecte que vam començar amb ell".

Preguntat sobre per què ells no tenen pensat dimitir i en canvi sí que ho va fer Rosell, Bartomeu ha comentat: "Rosell no va dimitir només per aquest tema, hi havia altres coses, com un tema de seguretat i d'amenaces. La querella pel contracte de Neymar és una causa, però no l'única". Bartomeu ha reiterat: "No és veritat que un soci ha fet caure el president del Barça".

Bartomeu, que pot acabar el mandat fins al 2016, ja que així ho diuen els estatuts del club, ha assegurat que se sent legitimat per ser el president: "L'any 2010 jo vaig formar part d'una candidatura i vam ser la més votada en la història del club. Tenim un projecte molt engrescador i el nostre balanç és de notable alt. Estem contents i volem seguir. Hi ha reptes importants i els volem tirar endavant". El president ha assegurat que tenen previst presentar-se a la reelecció l'any 2016.

Sobre si els números del contracte de Neymar han fet que s'hagi de renegociar a l'alça el salari de Messi, Bartomeu ha dit que no, però que, com que Messi és el millor jugador del món, "Messi ha de ser el jugador més ben pagat del món".