Eurolliga-Quarts de final
Esports Barça 22/03/2011

El Regal Barça colpeja primer al Panathinaikos en un final d’infart (83-82)

El Barça ha pogut superar el Panathinaikos grec gràcies a l’efectivitat de Navarro i Vázquez en el darrer quart. Dijous, a les 21:15, el segon assalt

David Jover
Joan Carles Navarro, en una acció del Barça-Panathinaikos

BarcelonaNingú esperava que fos fàcil, però tampoc que s’hagués de patir tant. Les estadístiques diuen que en més d’un 80% dels cops qui s’emporta el primer partit acaba jugant la Final Four. Per tant, el Regal Barça pot estar content d’haver aconseguit la victòria.

Tot s’ha decidit en un final d’infart. A falta de menys d’un minut el Barça guanyava per cinc punts, 82-77, però en un vist i no vist, un triple de Diamantidis, el millor del partit amb diferencia en atac i en defensa, ha posat el Panathinaikos a dos punts. Per si fos poc, quan restava tan sols un segon i set dècimes li ha estat assenyalada una antiesportiva a Sada que li ha donat la oportunitat al conjunt grec de tenir la pilota decisiva. Per sort, Diamantidis ha errat el darrer llançament.

El 83-82 final reflecteix la igualtat del matx. Els de Pascual que s’han vist cinc punts avall en el tercer quart (55-60), han ressuscitat gràcies a l’efectivitat de Lakovic i Navarro, que han fet sortir el millor del Palau Blaugrana, que des d’aquell moment s’ha bolcat amb l’equip.

A la primera part el partit no ha tingut un dominador clar, però el Barça s'ha mostrat millor. El millor moment dels catalans ha estat després d'un triple de Navarro que ha situat el 37-30 en el marcador. Tot i així, un parcial de 0-5 del Panathinaikos no ha permès que els de Pascual poguessin ampliar l'avantatge i marxessin al descans tan sols dos punts per sobre, 37-35.

Fitxa Tècnica

83-REGAL FC BARCELONA: Rubio (4), Navarro (13), Anderson (10), Lorbek (12), Vázquez (4) --cinc inicial--; Sada (2), Lakovic (12), Perovic (6), N'dong (8), Morris (5) i Grimau (7).

82-PANATHINAIKOS: Diamantidis (26), Calathes (5), Sato (0), Fotsis (2), Vougioukas (4) --cinc inicial--; Tepic (0), Maric (5), Perperoglou (6), Batiste (15), Nicholas (16), Tsartsaris (2) i Kaimakoglou (1).

--PARCIALS: 14-14, 23-21, 20-25 i 26-22.

--ÀRBITRES: Sutulovic (MON), Boltauzer (ESL) i Latisevs (LET). Han eliminat a Fotsis per cinc personals.

--PAVELLÓ: Palau Blaugrana, 6.779 espectadores.