Barça
Esports Barça 18/09/2012

Unai Emery: "Treure la possessió al Barça és impossible però prendre-li el control del joc, no tant"

El tècnic de l'Spartak de Moscou es mostra ambiciós i assegura que des del plantejament, intentarà derrotar el Barça

N. Arroyo
2 min
Unai Emery

BarcelonaJugar contra un equip d'Unai Emery sempre és garantia de dificultats per al Barça, tot i que el tècnic basc no ha guanyat mai els blaugranes en els seus enfrontaments. Ho ha avisat Tito Vilanova en roda de premsa, que intueix que el perill rus serà a la contra. "Treure-li la possessió al Barça és impossible. Però prendre-li el control del joc, no tant. Això és el que intentarem fer", ha explicat el tècnic.

Ambiciós, Emery ha deixat clara quina és la idea amb la que l'Spartak arriba a Barcelona. "Venim amb una idea: guanyar. Sabem que el Barça és el favorit d'aquest grup, però nosaltres volem fer el nostre camí i no desaprofitarem cap oportunitat per intentar-ho. El Camp Nou és el camp més difícil dels quatre d'aquest grup, però venim amb la idea de guanyar el Barça".

"No tinc el privilegi de ser un dels escollits que derrota el Barça en els seus 2 o 3 partits que perd a l'any. Quan tinc una oportunitat, com a mínim des del plantejament, ho intento", ha explicat Emery, que ha fet broma sobre els preus que es paguen a les cases d'apostes per la victòria russa, que es paga a 19 euros. "Són tres punts i volem trencar aquesta estadística".

Sense donar pistes sobre quin serà el plantejament, ha analitzat com se sent més incòmode el Barça. "Quan el pressiones a dalt, tenen problemes. Però si salten la teva pressió, troben espais i aquí són molt perillosos. Veurem com ho fem. El que hem treballat és ser sòlids i solidaris en defensa i anar a buscar la seva porteria". Però ha recordat els exemples més recents d'equips que han tret un bon resultat del Camp Nou, citant el Chelsea, el Rubin Kazan, l'Hèrcules, entre d'altres.

"És un partit per jugar-lo com un equip, més que mai -ha afegit-. Necessitem que tothom ajudi molt. I ens equivoquem si ens concentrem només amb Messi. És important que ell no estigui còmode, però si ens fixem només en ell, apareixerà algú altre i ens farà mal", ha afirmat.

Emery assegura que l'acollida a Moscou ha sigut "molt bona" i elogia les instal·lacions i els recursos de l'Spartak. "La qualitat de treball és alta. Ens hem d'adaptar a les dificultats de la lliga russa i, de mica en mica, aplicar la nostra idea de joc a l'equip".

Jurado, també ambiciós

El jugador espanyol de l'Spartak reclama "solidaritat" en el treball defensiu de tot l'equip i creu que, si aconsegueixen ser "eficaços" quan tinguin la pilota, podran fer mal al Barça. "Si vens al Camp Nou amb por, estàs perdut. Com diu el mister, hem de ser valents i creure que tindrem les nostres opcions de posar en dificultats el Barça".

stats