Barça
Esports Barça 14/10/2012

Xavi: "Se'm va posar la pell de gallina amb el mosaic de la senyera, va ser molt bonic"

El migcampista del Barça ha explicat al 'Tot gira', de Catalunya Ràdio, que "Mourinho no passarà a la història del futbol, el seu joc és especulatiu"

Ara
2 min
Xavi Hernández, durant la roda de premsa / ARA

BarcelonaXavi Hernández ha concedit una entrevista al programa 'Tot gira', de Catalunya Ràdio, i ha recordat com es va emocionar el dia del clàssic: "Se'm va posar la pell de gallina amb el mosaic de la senyera, va ser molt bonic".

"Entre el Pep i el Tito hi ha poques diferències, en qüestions tàctiques són gairebé iguals. El Pep era més proper als entrenaments i el Tito és més distant, però et transmet a la seva manera". I ha afegit, "el Tito m'ha sorprès, perquè, com a segon, el lideratge el portava Pep. Ara ho porta tot ell i se'l veu molt preparat, amb les idees molt clares i la filosofia del Barça intactes".

Malgrat tot, Xavi admet que troba a falta al de Santpedor: "El Pep es troba a faltar, però sense desmerèixer el Tito, que quedi clar. Tots dos han tingut el mateix mèrit, però es troba a faltar la seva figura. Per mi ha estat una referència com a jugador i entrenador. M'ha ajudat com es movia futbolísticament i ha estat un líder al vestidor, i també em va donar un lideratge molt fort".

Mourinho

El migcampista blaugrana ha tornat a explicar que no creu que Mourinho passi a la història per la seva proposta futbolística: "Admiro el Barça i sóc un enamorat del seu joc, i Mourinho no encaixaria en el joc del Barça. Li tinc afecte perquè va ser aquí tres anys, però el seu futbol no és el que nosaltres volem. El seu és més d'especular, i per això penso que no passarà a la història".

Messi

Sobre Messi, i el rumor que diu que el Barça fa tot el que ell vol, Xavi ha dit: "Al vestidor del Barça no mana Leo Messi, potser és de les persones més callades", i ha afegit: "És una persona extraordinària. És el número 1. Per mi és el millor de la història i els ha superat a tots. Fa gols i mira per l'equip. És una referència, no hi ha color. És el millor i amb molta diferència, i el seu joc és molt més transcendent que el de Cristiano".

stats