Esports 14/09/2017

Agustí Benedito: “L’empresonament de Rosell portarà conseqüències al Barça i a Bartomeu”

Entrevista a l'impulsor del vot de censura

3 min
Agustí Benedito: “L’empresonament de Rosell portarà conseqüències al Barça i a Bartomeu”

BarcelonaAgustí Benedito continuarà fins al 2 d’octubre. Tot i que el Barça assegura que el període de recollida de signatures s’acaba el 27 de setembre, ell continuarà fins al final. De moment, té més de 7.300 suports dels 16.570 necessaris.

Un argument per tirar endavant la moció de censura?

[silenci llarg] El Barça se situa en una crisi institucional molt important que tindrà derivades en el futur immediat. L’empresonament de Rosell portarà conseqüències al Barça, i a Bartomeu.

Són indicis? Té informació?

És l’aplicació de la lògica. De dues persones que han estat molt properes a la investigació de Rosell, que el vinculen a Qatar i al Barça. Bartomeu no pot ser aliè a tot això, acabarà repercutint en el Barça.

El Barça ha revisat tots els contractes.

No constarà en cap contracte. Ho dic d’una altra manera: la relació amb Qatar no s’ha acabat. Té moltes implicacions, també sobre la salut financera de l’entitat. És molt important recuperar el club pre-Qatar.

Parla d’economia: s’han presentat uns ingressos rècord de 897 milions.

Segur que han augmentat, però la situació econòmica no és bona. Especialment la despesa salarial, extraordinàriament alta. Sumant les amortitzacions, se superen ja els 500 milions. Estem condemnats a accelerar el ritme d’ingressos o entrem en un problema de màxima gravetat: falta de solvència.

Tenir Messi costa diners.

Ell és el més barat de tots. El problema no és Messi. Des de les eleccions s’han gastat 400 milions. I encara gràcies que no en van pagar 220 més per quedar-se Coutinho i Di María. És un desgavell: una falta d’estratègia brutal, sense relat, a cops de timó en funció de l’opinió pública. Potser fruit de la preocupació de tenir Rosell a la presó i les repercussions que pot tenir, i per això Bartomeu està nerviós. La gent se’n va adonant, que l’Espai Barça era un reclam electoral.

No es farà el nou estadi?

No. No expliquen la veritat, que diguin com està la situació amb el despatx japonès. A escala política ho poden salvar, tenen bona relació amb l’Ajuntament, però hi ha problemes tècnics insalvables. Va ser un recurs electoral.

Hi ha estudis fets.

No hi ha res. Que parlin els japonesos.

Una cosa que hagi fet bé Bartomeu?

[Silenci llarg] Com que no compten els segons que trigo... [silenci llarg] ¡No renovar el contracte de Qatar, malgrat haver-ho intentat!

El soci distingeix entre equip i club?

Les meves primeres eleccions van ser fa 20 anys. Per tant, tinc molta experiència i puc dir que vivim una cosa nova. Era impensable fa anys que el Barça guanyés 5 a 0 contra l’Espanyol, que el Madrid empatés i que, al final del partit, la gent fes cua a favor d’un vot de censura. Abans l’oposició era crits a la llotja, tensió... Ara animem, aplaudim i secundem la moció.

Recorda un altre moviment.

Tots plegats potser sí que hem madurat.

Si se’n surt: passa a ser el principal actor del canvi?

No, si me’n surto faria molt feliços molts socis del Barça. La gent, majoritàriament, no em diu que em votaran si em presento a unes futures eleccions, em diu sobretot “gràcies”.

És la seva última bala? Ja fa vint anys que ho intenta.

Això té molt de risc. Aquesta decisió no la prens amb càlcul electoral. És coherència amb la situació gravíssima que viu el Barça. El club està en risc, en perill, a causa d’un Bartomeu condicionat per circumstàncies estranyes, algunes a l’Audiència Nacional. El que ha passat buida la legitimitat que va obtenir fa dos anys. La gent se sent traïda, molts dels que han signat els havien votat a ells.

Ha pagat les carpes?

[Somriu] Tinc un sentiment, pel que fa a la gestió del club, entre fred i calent. El mateix Óscar Grau, l’Anna Aznar, el Pere Jansà... els he de felicitar. En la majoria de coses hi ha predisposició, però hi ha topalls: havia demanat més carpes i se’m van limitar. I això que són 1.300 euros per carpa: 20.000 euros.

Són molts diners.

El pressupost supera els 200.000 euros tot i que intento desesperadament que no hi arribi. Però vull dir una cosa: soc un soci del Barça que poso un equip, ganes, temps, esforç... el que puc. La gent pot demanar un nivell de logística perfecta, que els telèfons responguin, que hi hagi llocs de recollida a tot arreu... però això és una cosa de tots.

És votarà?

Crec que sí... pel que fa al Barça. Això és molt transversal. I pel que fa a l’1-O, també. El meu desig és que votem majoritàriament a favor del sí i veure, després de tantes generacions, la nostra nació en una situació de normalitat.

stats