FC Barcelona
Esports Barça 13/07/2022

Aubameyang reclama el seu lloc abans de l'arribada de Lewandowski

El gabonès marca el primer gol de la pretemporada davant un Olot que fa contenta la seva afició (1-1)

3 min
Aubameyang contra l'Olot

OlotAmb un gol poc representatiu del llibret de futbol que tan bé executava Xavi com a jugador, el Barça encetaria el seu caseller golejador aquesta pretemporada. Desplaçament en llarg de Ter Stegen que Aubameyang convertiria, amb només un toc, en una vaselina per obrir la llauna. Aquest gol seria l'únic amb segell blaugrana en l'empat (1-1) a un Municipal d'Olot ple de gom a gom que concloïa una temporada de somni: centenari i ascens a la segona RFEF.

La posada en escena del primer onze de Xavi del curs 2022-23 tenia els grans al·licients de veure en acció els nouvinguts Franck Kessie i Pablo Torre, interiors acompanyant Nico González, a qui el tècnic blaugrana té ganes de provar de pivot després de demanar-li que no tingui pressa per sortir cedit, que compta amb ell. La línia més experimental d'inici, amb permís del mig del camp, seria la defensa: amb els centrals del planter Arnau Casas i Mika Mármol com a parella titular –Piqué encara no té l'alta, Christensen com la resta d'internacionals no hi era encara contra l'Olot, i Umtiti i Mingueza no compten per a Xavi i tenen oberta la porta de sortida–, mentre que Dest partia com a lateral dret i Àlex Valle, també del planter, a la banda esquerra. A la davantera, Aubamenyang com a nou titular per davant d'Ansu Fati, a la banqueta, acompanyat per Ilias Akhomach a la dreta –perla del planter que Xavi ja va fer debutar en la seva estrena a la banqueta– i Ez Abde, que sortirà cedit, a l'esquerra. A la porteria, una cara ben coneguda: Ter Stegen.

El davanter gabonès és qui ha tingut la primera oportunitat clara del partit, però Albert Batalla ha resolt amb encert el xut de l'atacant blaugrana. De fet, el gabonès tornaria a fregar el gol, amb una rematada de cap després d'una centrada precisa de Kessie al cor de l'àrea. La pilota, però, s'estavellaria al travesser. L'ex del Milan s'estava destapant com un dels millors jugadors del Barça, sense complicar-se la vida, ajudant en defensa, sumant-se a l'atac i exhibint un bon primer toc. Calma, però, que la pretemporada tot just acaba de començar.

L'Olot, que concloïa la temporada del seu centenari (malgrat ser aquest també el seu primer partit de pretemporada), no es volia fer petit tot i tenir davant el Barça, i Urri, amb una rematada ajustada des de la frontal, també ha amenaçat la porteria rival. Entre Urri i el veterà Eloi Amagat intentaven buscar les pessigolles als blaugranes. Però, quan més s'estava animant el conjunt local, Ter Stegen serviria una passada precisa a l'espai a Aubameyang que el gabonès resoldria amb una vaselina al primer toc per obrir la llauna i segellar un contraatac que només necessitaria dos tocs (0-1, 28').

Semblava que el gol podria neutralitzar l'Olot, però res d'això, més aviat al contrari. A les portes del descans, Carles Mas ha enviat una rematada al pal després d'un llançament de falta lateral d'Eloi Amagat. Sense temps de lamentar-se, en la següent ocasió, el conjunt local ha tornat a la càrrega i Mika Mármol ha fet caure Manzano dins de l'àrea. El col·legiat Marc Oltra no ha dubtat en xiular la pena màxima i, amb un xut ajustat al pal dret de la porteria de Ter Stegen, el capità del conjunt olotí ha firmat les taules (1-1, 45').

Ansu i Pedri entren a escena

A la segona part Xavi canviaria gairebé tots els cromos: només Àlex Valle, que ha passat de lateral a extrem per la banda esquerra, i Arnau Casas, central, s'han mantingut en l'onze. Pjanic tindria minuts com a pivot, malgrat que, a priori, el bosnià és un dels candidats a deixar l'equip aquest estiu. Amb Pedri, Ansu i també Collado buscant-se damunt la gespa, el Barça mouria la pilota amb més velocitat, tot i que la primera oportunitat a la represa seria per a l'Olot, amb un xut tou de Jordi Xumetra, un clàssic, que ha aturat sense problemes Iñaki Peña. La resposta del Barça arribaria poc després de l'hora de partit, amb una rematada al pal d'Àlex Valle. També ho provaria Aranda, interior del filial, amb dos xuts fàcils per a Albert Batalla.

La més clara, però, seria per a Pedri, que, superada l'hora de partit, es plantaria tot sol davant el porter de l'Olot després d'una bona passada d'Àlex Valle, el millor del Barça i l'únic jugador que Xavi no ha canviat. Batalla guanyaria el mà a mà al canari. L'última ocasió seria per al conjunt local, però Èric Vilanova toparia amb el pal poc abans del xiulet final.

stats