Esports Barça 22/12/2021

El Barça acomiada un 2021 ben dolç amb una nova golejada (7-0)

Les blaugranes derroten el Madrid CFF i tanquen un any històric que retorna l'esperança i la il·lusió als culers

3 min
Alexia durant el partit contra el Madrid CFF

Sant Joan DespíUna abraçada. Amb aquest gest simple però imprescindible es pot resumir com ha sigut d'excepcional el 2021 per al Barça. Un equip que és il·lusió i esperança i que simbolitza la lluita per complir els somnis trencant totes les barres imposades. Les futbolistes que han aixecat el triplet s'han convertit en referents, dins i fora del camp, i els més petits ja les admiren. A l'estadi Johan Cruyff, una imatge que explica moltes coses: amb la samarreta lila culer posada i uns ulls com unes taronges, una petitona que no aixeca gairebé ni mig pam de terra es troba davant de Mapi León. La saragossana, lesionada des de fa unes setmanes, no ha dubtat en acostar-se-li per fer contenta la petita, que se la mira com si ella fos el regal de reis. S'abracen i xerren. La seva mare es mira l'escena amb un somriure que s'intueix perfectament sota la mascareta. Tot i les dificultats per la pandèmia o les inherents a l'esport femení, el que el Barça ha aconseguit aquest any va més enllà d'un triplet: aquestes futbolistes s'han convertit en l'esperança de molts nens i nenes.

L'any 2021 ha sigut de somni, per al Barça. L'esforç i els sacrificis van donar els seus fruits la temporada passada amb l'anhelat triplet. Ara, el comptador torna a estar a zero per al conjunt dirigit per Jonatan Giráldez. Amb un ple de victòries incontestable aquesta temporada, les culers esperen amb candeletes el 2022 amb un objectiu clau i plausible: repetir la gesta i aixecar el segon triplet consecutiu. L'últim partit d'aquest 2021 no podia acabar d'una altra manera que no fos amb una golejada. Les blaugranes han mostrat una superioritat aclaparadora en la competició estatal i, davant el Madrid CFF en l'última jornada de la primera volta de la Lliga (7-0), ha tornat a quedar reflectida.

Un any que enceta una era

El matx contra les madrilenyes ha sigut una exemplificació fefaent d'un any gloriós per a les blaugranes: superioritat i control sobre el verd per signar una nova golejada. El conjunt local s'ha acomiadat de la seva afició aquest dimecres emboirat amb un sac de gols al Johan Cruyff. Alexia ha encetat el comptador després d'aprofitar la poca contundència defensiva de les madrilenyes després d'un córner. Pocs instants més tard, i després d'un ensurt per part del Madrid, Graham Hansen ha protagonitzat el que podria haver sigut un autèntic golàs. Des de la cantonada de l'àrea, la noruega ha llançat una canonada que ha topat amb el pal dret de la porteria d'Ulloa. La madridista, que ha tingut la mala sort que la pilota ha topat amb ella, l'ha enviat al fons de la xarxa.

Amb els tambors sonant a tot volum al Johan, el tercer gol blaugrana ha trigat poc a arribar. Jenni Hermoso ha aprofitat un desajust en defensa per rematar a plaer dins de l'àrea petita i enviar l'esfèrica al fons de la xarxa. Els minuts anaven passant i l'equip dirigit per Victor Fernández no ha pogut fer res més que veure com les culers s'imposaven amb autoritat. Lieke Martens ha sigut l'autora de la quarta diana amb una internada excepcional dins de l'àrea abans de superar Ulloa, que no ha pogut desviar l'esfèrica. En el segon temps, la diferència ha tornat a créixer. Primer des del punt de penal i de les botes d'Alexia i després, de nou, amb un gol en pròpia de Rita arran d'un córner. Les locals han ampliat el marcador instants abans que Leila signés el definitiu 7-0 en el matx número 500 de Melanie amb el Barça en la seva 19a temporada amb la samarreta blaugrana.

Cap jugadora del Barça oblidarà aquest 2021. Les fites aconseguides a nivell grupal i individual han sigut excepcionals. La Pilota d'Or ha coronat Alexia Putellas com la millor jugadora del món, l'equip ha aixecat el triplet i s'ha postulat com el clar líder del futbol femení a nivell europeu i, per sobre de tot, ha retornat l'esperança a un barcelonisme orfe de victòries i ha despertat l'esperança en milers de culers: tant de la canalla com dels que ja no són tan petits.

stats